Dolar

32,5162

Euro

34,7877

Altın

2.421,27

Bist

9.747,45

Zarif'ten 'bölgesel saldırmazlık anlaşması' önerisi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Bağdat'taki temasları kapsamında Iraklı yetkililere 'bölgesel saldırmazlık anlaşması' önerisinde bulunduğunu bildirdi. Zarif, konuşması sırasında 'saldırmazlık önerisini' Körfez ülkelerine de sunduklarını söylemişti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-27 08:56:04

Zarif'ten 'bölgesel saldırmazlık anlaşması' önerisi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmelerin içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Adil Abdulmehdi, Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim ve meclisteki iki koalisyonun da liderleriyle yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiğini aktaran Zarif, "Iraklı yetkililere bölgesel saldırmazlık anlaşması önerisinde bulundum. Önceliğimiz komşular" ifadesini kullandı.

Bölge turu kapsamında cuma günü Pakistan'a giden Zarif, resmi temaslarda bulunmak üzere Bağdat'a geçmişti. Zarif, geçen hafta da Türkmenistan, Japonya, Çin ve Hindistan'ı ziyaret etmişti.

KÖRFEZ'E "SALDIRMAZLIK TEKLİFİ"

Öte yandan Zarif, dün (26 Mayıs 2019) Irak ziyareti sürerken yaptığı konuşmada "İran askeri gerginlik istemiyor. Gerginliği azaltacak ve tüm komşularımızla iyi ilişkiler kurabileceğimiz her teklife açığız / Körfez ülkeleri ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Körfez'e saldırmazlık teklifini yeniden sunuyoruz” demişti. Bu açıklaması basında "İran'dan Körfez'e saldırmazlık paktı teklifi" şeklinde yer aldı.

Fakat resmi olarak iletilmiş bir teklif olup olmadığı belirtilmedi.

Haber Ara