Dolar

32,5554

Euro

34,9734

Altın

2.427,43

Bist

9.722,09

Zalim Olmaktansa Mazlum Olmak Yeğdir

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-28 07:32:09

Zalim Olmaktansa Mazlum Olmak Yeğdir

Bir zulme, haksızlığa uğradınız, aldatıldınız, zarar ettiniz, mağdur oldunuz. Böyle bir durumda yapılacak ilk şey nedir?.. Zalim, aldatan, gadr eden siz olmadığınız için şükr etmeniz gerekir. Allah saklasın, ya zulm eden siz olsaydınız? Mazlum olmak zalim olmaktan yeğdir.

**

Ateistlerin en büyük yanılgısı: Varlığına inanmadıkları için O'nun olmadığını sanmalarıdır.

***

İslam'a karşı olan o hanım kendini dev aynasında görüyor, büyük emeller peşinde koşuyor. Demokrasi var ya, niçin ülkeye ileride başkan olamayacakmış...

***

Türkiye'de bir İngiliz, İsviçre, Norveç demokrasisi yok ama bu yolda büyük ilerleme var. CHP'nin tek parti faşizmi zamanında (faşizm demeyeyim de ne diyeyim) bir tek parti vardı, başka parti kurmak yasaktı, seçimler iki dereceliydi, birinci seçmenler ikinci seçmenleri seçiyor, onlar da Ankara'nın hazırladığı oy pusulalarını sandığa atıyordu. Oylar açık atılıyor, gizli sayılıyordu. Çok yol almış mıyız, almamış mıyız?

***

CHP İstanbul seçimlerini az oy farkıyla kayb etmiş olsaydı ne yapacaktı? Hile karıştırıldı, şaibe var, oylar yeniden sayılsın, seçim yeniden yapılsın diye feryat edecekti.

***

Cesur biri çıksa da, son islamî uyanış hareketinin, islamî hizmet ve faaliyetlerin nasıl dejenere edildiğini, ilmî ve ciddî üslupla kaleme alıp bir kitap meydana getirse.

***

1924'ten 1945'e kadar tek parti diktatörlüğü zamanında demokrasinin d'si bile yoktu. Bugün ah demokrasi vah demokrasi canım demokrasi diye yırtınanlar o günlerin özlemi (hasreti) içinde cayır cayır yanıp tutuşuyor. Allah ellerine fırsat vermesin.

***

İlim yok, irfan yok, geniş genel kültür yok... Bu adam nasıl islamî hizmet yapacak?

***

İstanbul'da büyük bir camiye imam seçme işini bana verseler ne yaparım?.. Şöyle bir imam ararım:

1.Şeriat ilimlerinde yüksek icazeti olacak.

2.Ya icazetli Tarikat şeyhi olacak yahut gerçek bir şeyhin halifesi olacak.

3.Avrupa, İngiltere, ABD veya Japonya'da yüksek lisans ve doktora çalışması yapmış olacak.

4.Sanat boyutu olacak.

5.Kitleleri peşinden sürükleyecek hitabete sahip olacak.

6.Karizmatik bir şahsiyet olacak.

7.Dava adamı olacak.

8.Her ay imamlık maaşını alır almaz, fakirlere tasadduk edecek.

9.Geleneksel sanatlarımızdan biri ile meşgul olacak, geçimi ondan kazandığı para ile olacak

10.İmamlık hizmetini ateşten gömlek bilecek.

11.Para, maddî menfaat, ün, alkış, prestij peşinde koşmayacak.

12.Siyasetin üzerinde duracak.

Böyle birini bulabilirsem ve camiin mihrabına o geçerse, mabedin sabah namazlarında bile lebalep dolacağından hiç şüphe edilmesin.

***

O hanımın mantık kültürü olsaydı, Meclis'e başörtülü vekil girerse, benim de bir öğle tatilinde Meclis bahçesinde bikini mayo ile güneşlenme hakkım doğar sözünü etmezdi. Böyle bir düşünce, büyük bir saçmalık ve mantıksızlıktır.

***

Yapılan birçok iş demokrasiye aykırıdır diyorlar. Bunu gayet tabiî karşılamak gerekir. Zira bizde oturmuş bir demokrasi kültürü yoktur. Bu gidişle olacağa da benzemiyor.

***

Dünyanın başka yerlerini bilmem ama bizde futbol bâtıl ve sapık bir din haline geldi. Dinden uzaklaşmış milyonlarca vatandaş din tutar gibi futbol kulübü tutuyor. Sağlıklı bir toplumda olmaması gereken bir şey...

***

93 Osmanlı Moskof savaşından bu yana Bulgaristan'daki Türkler kaç defa sürüldü, akın akın Türkiye'ye hicret ettirildi. Onlar orada kalmış olsaydı, o ülke şimdi Müslüman çoğunluklu bir ülke olurdu.

***

Kur'an-ı Kerimde, “Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” mealinde ayet var. Müslüman'ın da bileni, bilgilisi bilmeyeninden üstündür. Müslümanları bilen Müslümanlar haline getirmek için genel bir halk eğitimi başlatmak gerekiyor. Bunu kim yapacak?

***

Yalan söylemek, emanete hıyanet etmek, söz verip de onu yerine getirmemek...  Peygamberimiz (Salât ve selam olsun ona) bu üç şeyi münafıklık alameti olarak zikr etmiştir.

***

Müslümanların tek bir Ümmet olmasını, birleşmesini, güçlenmesini müşrikler, kâfirler, münafıklar hiç istemiyor. Aramızdaki birtakım beyinsizler ve hainler de, bu konuda onlara yardımcı oluyor.

***

Cahil bir Müslüman'a yapılabilecek büyük hizmetlerden ve iyiliklerden biri, belki de birincisi, ona ilmihaline öğretmektir. Ehl-i Sünnete uygun, içinde yanlış bulunmayan küçük ilmihal kitapları alarak, dinini iyi bilmeyen Müslümanlara hediye ediniz.  Okurlarsa çok yararlanacaklardır. Size teşekkür etmeleri gerekmez. Melekler bu hayırlı işi defterinize yazarlar.

***

Dünya hayatı bir sınavdır. Bunu unutan sınavı kaybeder.

***

Bugünkü modern ilimlerin ve tekniklerin önemli bir kısmı hem dünya için, hem âhiret için çok zararlıdır. Resulullah Efendimiz, “Ya Rabbi faydasız ilimden Sana sığınırım” buyurmuşlardır.

***

Oruç tutan kardeşlerime: Cenab-ı Hak hepimizin oruçlarını kabul buyursun. Orucun sevabını giderecek kötülüklerden günahlardan kaçınalım. Gıybet etmeyelim, öfkelenmeyelim.

***

Gündüz oruç tutuyor, aç kalıyor; akşam iftar olunca fil gibi yiyor. Böyle şey olur mu?

***

Müslüman doğru düşünen kimsedir. Doğru düşün(e)meyen Müslüman, çok eksik bir Müslüman'dır.

***

Allah bize yardım etsin. O'nun yardımı olmazsa kurtulamayız.

***

Marketten Himalaya tuzu aldım. Tuzun faydalısı ve sağlıklısı oymuş. İnşaallah aldığım tuz gerçek Himalaya tuzudur.

***

Oruç tutan kula orucu Allah tutturur.

***

HÜR FİKİRLER sitesinde Şenol Kaluc beyin “İşte Size Gerçek Bir Beka Sorunu” başlıklı yazısını okudum, çok beğendim. Lütfen herkes okusun. Kendisini tebrik ediyorum.

***

İslam devleti zina hürriyetine, seks köleliğine izin vermez. İslam'ın temel değerlerinden biri iffettir.

**

İnsanlık tarihinde en etkili insan Peygamberimizdir. Amerikalı Michael H. Hart'ın “Dünya Tarihine Yön Veren En Etkin 100” adlı kitabındaki birinci isim odur.

***

Keşke buharlı trenler saatte elli km yol alsaydı, keşke yandan çarklı gemilerle seyahat etseydik, keşke geceleri gaz lambası ile aydınlansaydık da, bugünkü nükleer silahlar olmasaydı, çivisi çıkmış bir dünyada yaşamasaydık.

***

Herkes fert başına düşen millî gelirden bahs ediyor ama mutluluktan söz eden hemen hemen yok gibi.

***

Kumkapı'daki yoğurtçumdan hakikî doğal yoğurt aldım. İstanbul'da böyle yoğurt bulmak, Büyük Sahra'da beyaz kutup ayısı bulmaktan daha zor.

***

İmanı olduğu halde oruç tutmayan bir kardeşimize: Allah size de tutmayı nasip ve müyesser buyursun.

***

Hakkımda, 1959'da Genel Kurmay Gizli Harp dairesine alındı yalanını ve iftirasını atanlara:  İddianızı ispat ederseniz evimi size vereceğim ve yazı hayatından çekileceğim. İspat edemezseniz hatanızı kabul edin, helallik ve af dileyin. Bunu da yapmazsanız Allah belanızı ve cezanızı versin!..

Haber Ara