Dolar

32,5109

Euro

34,5807

Altın

2.491,93

Bist

9.548,09

Zakir Naik kimdir?

Hindistanlı cerrah Dr. Zakir Abdülkerim Naik... Dr. Zakir Abdülkerim Naik kimdir? İşte Dr. Zakir Abdülkerim Naik'in biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-23 16:47:59

Zakir Naik kimdir?

Ekim 1965'te dünyaya gelen Zakir Naik, Ateist, Hristiyan, Yahudi, Hindu ve diğer dinlere mensup insanlarla münâzara konusunda uzman. Güçlü bir hâfıza ve iknâ edici delil yeteneği sâyesinde Allâh'ın izniyle milyonlarca insanın Müslüman olmasına vesîle oldu.

Zakir Naik, aynı zamanda Bombay'daki İslâmî Araştırmalar Vakfı'nın kurucusu ve başkanı. Aynı zamanda İngilizce, Urduca ve Bengalce uydu yayını yapan Peace TV / Sulh TV'nin sâhibi.

9 Ağustos 2005 tarihinde hayatını kaybeden Güney Afrikalı alim Ahmed Deedat'ın talebesi olan Zakir Naik, ABD başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde konferanslar veriyor.

Asıl mesleği olan cerrahlığı hobi şeklinde boş vakitlerinde yapmakta, asıl zamânını alan şey dâvâ, yâni İslâm'ın tebliği. İncil, Tevrat, Hinduizme ve bâzı dinlere âit kitaplara olan vukufiyetinden dolayı karşılaştırmalı dînî konulardaki ikna edici konuşmaları ve hazır cevap kişiliği nedeniyle büyük beğeni topluyor.

Dr. Zakir Naik Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haber Ara