Dolar

32,5536

Euro

34,8931

Altın

2.434,10

Bist

9.645,02

Yunanlılar AB ve ABD’den umudunu kesti: Tehdit gerçek; Sadece Putin İsterse, Erdoğan’ı durdurabilir!

Yunanlılar, Türkiye’ye karşı umudunu Ruslara bağladı. Yunan Hellas Journal gazetesinde, “Tehdit gerçek: Sadece Putin - isterse - Erdoğan'ı durdurabilir” başlıklı makalede, Türkiye’yi ne AB'nin, ne de ABD’nin durdurabileceğini ileri sürülerek, Türkiye’yi tek durduracak ülkenin Rusya ve lideri Putin olduğu belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-23 21:54:57

Yunanlılar AB ve ABD’den umudunu kesti: Tehdit gerçek; Sadece Putin İsterse, Erdoğan’ı durdurabilir!

buyuk_161

AB ve ABD'den umudunu kesen Yunanlılar, Türkiye'ye karşı umudunu Ruslara bağladı. Yunan Hellas Journal gazetesinde Mihali İgnatiou tarafından kaleme alınan, “Tehdit gerçek: Sadece Putin - isterse - Erdoğan'ı durdurabilir” başlıklı makalede, Türkiye'yi ne AB'nin, ne de ABD'nin durdurabileceğini ileri sürülerek, Türkiye'yi durduracak tek ülkenin Rusya ve lideri Putin olduğu belirtildi.

Avrupa Konseyi'nin Türkiye ile aldığı kararları olumlu bulan Yunanlı gazeteci Mihali İgnatiou, Amerika'nın son günlerinde Kıbrıs ve Yunanistan için uygun olmayan bazı tavırları olduğunu belirtti.

“TEHDİT GERÇEK; İSLAMCI
ERDOĞAN GERİ ADIM ATMAYACAK”

Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'de doğalgaz arama saldırganlığının sondajın ötesine geçme kararlılığı gösterdiğini belirten İgnatiou, “Tehdit gerçektir ve dış destek yoksa, İslamcı Erdoğan geri adım atmayacak” dedi.

“Avrupa Konseyi'nin kararı mükemmel, ancak daha bir şey gerekiyor. Ve bu sadece Avrupalıların iletişim kurmaya ve uygulamaya zorlayacak yaptırımlar değildir. Çünkü Kıbrıs aynı zamanda bir Avrupa bölgesidir. ‘Uygun önlemler' çağrısının ve bireylere yönelik desteğin duyurulması umut vericidir, ancak demirin önünde çelik olması gerekir” diyen Yunanlı gazeteci Mihali İgnatiou dikkat çeken yorumu şöyle:

“DOĞU AKDENİZ'DE TÜRKİYE'Yİ, ABD DEĞİL;
ANCAK RUSYA LİDERİ PUTİN DURDURABİLİR”

“Kıbrıs küçük. Savaş uçakları ve savaş gemileri olmadığından denizde ve havada şans yoktur. Yerde, işler değişiyor. Bir süre etkili bir şekilde kendini savunabilir. Ancak düşünülemez olan bir şey olursa, ada dışarıdan desteklenmelidir. Önemli olan, Türkiye'nin saldırganlığını ve Doğu Akdeniz'de doğalgaz aramasını engellemektir. Bunu hangi kuvvetler önleyebilir?

- Birincisi, sorunun cevabı mantıklı bir cevap olacak gibi ABD değil. Rusya ve Putin. Bugünkü Rusya'nın muhafazakar bir halk ve derin Hıristiyan ülkesi olduğunu unutmamak gerekiyor. O zaman ‘sarışın' (Putin) lider, Erdoğan'ı kolaylıkla ve rahatlıkla durdurabilir. Şu an Erdoğan üzerinde etkisi olan tek kişi Putin ve ayrıca Türk liderin eşi Emine Erdoğan. Bunu yapacak mı? Putin, Erdoğan'a Amerika'nın Türkiye'deki boşluğu dolduracağı sözü verdi. Bu asla olamaz ... Ama Türkiye Cumhurbaşkanı, ona inanıyor ...

"HERKES ERDOĞAN'I, S-400 KONUSUNDAKİ
DAVRANIŞLARINDA TUTARLI GÖRÜYOR”

- İkinci güç ise Türkiye ile sürekli bir çatışma içinde olan Amerika. ABD-Türkiye ilişkilerini inanılmaz derecede etkileyen, bu benzeri görülmemiş tartışmanın ne olduğunu kimse bilmiyor.

Türkiye cumhurbaşkanı sözlerini saklamadı. Onu yakından takip edip ifadelerini inceleyen herkes S-400 konusunda bir tutarlılık görüyor.

Tabii ki, aynı oyun Papaz Andrew Brunson için de oynadı ve sonunda Amerikalılar çok yumuşak yaptırımlar uyguladıktan hemen sonra tırmaladı ve geri çekildi.

Rus sisteminin konusu farklı. Rusya ile Türkiye arasındaki S-400 anlaşması uluslararası bir anlaşma. Ve bir andan diğerine iptal etmek kolay değil. Ancak iptal edilmezse - ve Beyaz Saray'a inanırsak - "sonuçlar acı verici olur".

“ALTINCI FİLO'NUN SEFERBER
EDİLDİĞİNİ GÖREMİYORUM”

ABD hükümetinden gelen tüm sızıntılar aynı talepte: "S-400 veya F-35 savaşçıları ikisi birlikte olmaz.”
Bu durumda, Ankara ve Washington kırılacak. Öyleyse, Kıbrıs konusunda Amerika, Türkiye'yi etkilemeyecek. Bu, Kıbrıs'taki Rum yönetiminin yasadışı Türk eylemlerinin sona ermesini talep edemeyeceği anlamına gelir. Ve bazıları ... rüya gördüğünden ve her zaman ciddi olmamız gerektiğinden, Altıncı Filonun seferber edildiğini göremiyorum ...

“KIBRISLI RUMLARIN, TÜRKLERİ
DURDURACAK GÜCÜ YOK”

- Üçüncü güç, Avrupa Birliğidir. Anahtar soru şudur. Sert ifadelere ve yaptırımlara ek olarak, aynı zamanda Avrupalı olan Kıbrıslı Rumlar'ın Türk işgalini durdurmak için başka ne yapabilir? Bu soruyu cevaplamak için mücadele ediyorum…

Yunanistan Savunma Bakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada ise, Türkiye riskiyle başa çıkma sorununu yanıtladığını söyledi. En azından Yunanistan'ın kendisini savunmak için savaş gemileri ve savaş uçakları var. Ancak Kıbrıs'ta, işgalden 44 yıl sonra, tüm hükümetler adanın korunmasına özen göstermedi.”

Haber Ara