Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yunanistan, Hafter’i Berlin'de yapıcı bir duruş sergilemeye çağırdı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter’i, Pazar günü Berlin’de yapılacak konferansta Libya'daki savaşın sona ermesi için yapıcı bir tutum göstermeye çağırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 16:47:08

Yunanistan, Hafter’i Berlin'de yapıcı bir duruş sergilemeye çağırdı

buyuk2_98

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'i, Pazar günü Berlin'de yapılacak konferansta Libya'daki savaşın sona ermesi için yapıcı bir tutum göstermeye çağırdı.

Dün gece Atina'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'le görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin Hafter'i Berlin sürecine "yapıcı bir ruhla" katılmaya, ateşkes sağlamaya, Libya'da güvenliği geri kazanmaya, yabancı paralı askerleri ülkeden çıkarmaya ve Libya Uzlaşma Hükümeti ile Türkiye arasında imzalanan iki işbirliği muhtırasının geçersizliğini kabul etmeye teşvik ettiğini belirtti.

Dendias, Avrupa Konseyi'nin Ankara ile uzlaşma hükümeti arasındaki iki notayı reddetme kararına uyma gereğini vurguladı.

Ekran Resmi 2020-01-17 16.30.04

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Atina'nın Libya'ya çağdaş demokratik bir devlete dönüşmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade ederken, tüm vatandaşlarının iradesini ifade etme hakkını garanti ederek bölgedeki güvenlik ve istikrar yapısının bir parçası haline gelmesi için çaba gösterdiğini söyledi.

Bakan Nikos Dendias, Yunanistan'ın ateşkesi desteklemek için gereken güçlere katılarak ya da bu ülkeye silah ve yabancı paralı asker girişi yasağını gözlemleyecek Avrupa güçlerine katılarak Libya'ya yardım etmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
Libya Ulusal Ordusu Başkanı Hafter'in, bugün Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile görüşme yapması bekleniyor.

Ekran Resmi 2020-01-17 16.30.34

buyuk_211

Haber Ara