Dolar

32,4479

Euro

34,4807

Altın

2.467,87

Bist

9.570,26

Yunan Hellas Journal haber sitesi: Putin ve Erdoğan'ın soğukkanlı strateji oyununda Trump bir piyon haline geldi!

Yunan ‘Hellas Journal’ haber sitesinde Michalis Ignatius tarafından kaleme alınan, “Putin ve Erdoğan'ın soğukkanlı strateji oyununda Trump bir piyon haline geldi” başlıklı makalede, S-400’ler konusunda ABD Başkan’ı Trump’ın Türkiye’ye yaptırım kararı almasındaki kararsızlığı eleştiriyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-03 18:12:26

Yunan Hellas Journal haber sitesi: Putin ve Erdoğan'ın soğukkanlı strateji oyununda Trump bir piyon haline geldi!

Yunan ‘Hellas Journal' haber sitesinde Michalis Ignatius tarafından kaleme alınan, “Putin ve Erdoğan'ın soğukkanlı strateji oyununda Trump bir piyon haline geldi” başlıklı makalede, S-400'ler konusunda ABD Başkan'ı Trump'ın Türkiye'ye yaptırım kararı almasındaki kararsızlığı eleştiriyor.

Makalenin tercümesi şöyle:

ABD Başkanı Donald Trump, ezici çoğunluğu ikna edemedi. Trump, Türkiye'nin bütün ikazlarına rağmen Rus S400 sistemini satın almasına karşılık yaptırımlarını desteklemesi sebebiyle Cumhuriyetçi senatörleri Beyaz Saray'a davet etti.

Beyaz Saray'a davet edilen senatörler Uluslararası İlişkiler ve Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Idaho'lu Jim Rich ve Oklahoma'lı Jim Inhofe'dir.

Ancak Trump, bu iki senatörü Türkiye konusunda ikna edemedi. Senatörler Başkan Trump'ı yasalara uyması konusunda uyardılar.

Başka bir sorun daha var: Suriye. Türkiye bölgeyi tek başına kontrol etmek istiyor. YPG savaşçılarının ABD'ye tamamen sadık kalması nedeniyle Amerika'nın olmasına izin vermeyecek olan Kuzey Suriye'den Kürtlerin çekilmesini talep ediyor.

Suriye, ilişkilerin ABD ile Türkiye arasında kriz olmasının temel nedeni olabilir, çünkü Türkiye'nin tutumu Rusya'nın stratejisine hizmet ediyor.

Senatörler Trump'ın Türkiye'ye karşı yaptırımları desteklemeye devam edeceğinden kesinlikle emindi. Türkiye'ye ceza vermenin gerekli olduğuna inanılıyor; çünkü Türkiye, Amerika'nın en tehlikeli düşmanı olarak nitelendirdiği Rusya'yla yakınlaştı, .

ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi başkanı, ABD hükümetinden S-400'ün satın alan Türkiye'ye karşı yaptırımlar getirmesini beklediğini söyledi.

Jim Inhofe, Twitter'da Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Amerikan teknolojisini çalmak için özel olarak tasarlanmış Rus silah sistemini satın alma kararının sonuçlarının farkında olduğunu yazdı.

Çünkü S-400'ler, F-35'in en büyük düşmanı. Bu nedenle Pentagon, Türkiye'nin F-35'in üretim programına katılımını ve 100 uçak alımını iptal etti.

Dün, F-35 davasındaki tüm çabayı sarf eden HALC örgütü dışında, İsrail hükümetinin de aynı konuda Washington'a görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

HALC'nin daha sonra Ermenileri, Yahudi Lobisini ve bazı Hıristiyan örgütlerini tanımladığını hatırlıyoruz.

ABD senatörü Twitter gönderisinde şunları yazdı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400'leri Putin'den alma kararının sonuçlarının farkındaydı.

Başkan Trump, Türkiye'yi S-400 üretim programından çıkarmak için doğru kararı verdi. Bir sonraki adımı CAATSA kapsamındaki yaptırımları dört gözle bekliyorum. "

Senatörün dün kamuoyuna açıklaması, Cumhurbaşkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yaptırım uygulamadaki isteksizliğinden kaynaklanıyor.

Birbiri ardına, Senato arkadaşları, Amerika'nın Rusya gibi düşmanlarına muamele eden CAATSA yasalarının öngördüğü şekilde gerekli önlemi almasını teşvik edecektir.

S-400'ün satın alınması, ağır cezalar sağlayan ilgili yasa hükümlerine tabidir. Sayın Inhofe'nin, görevine Robert Menendez, Jack Reed ve Jim Reitz ile yazdığı Sayın Erdoğan'a ünlü bir açık mektubu Trump ile birlikte eklemesi çok önemlidir.

Senatörlerin (Demokratlar ve Cumhuriyetçiler) Erdoğan'a, Amerika'ya ihanet ederse ne olacağını söyleyen dürüst bir mektuptu.

Bay Trump'a gelince, sürekli zaman alıyor, ancak bir nedenden ötürü, şaşırtıcı olmayan, Washington'daki diplomatların ve analistlerin çoğunluğu, Rusya ve Türkiye'nin stratejik oyununda ABD Başkanının yakında kendi isteğine rağmen bir piyona dönüştüğünü fark edeceği konusunda ikna oldular.

*Bu makalede yer alan görüşler yazarına aittir. Time Türk'ün editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://hellasjournal.com/

 

Haber Ara