Dolar

32,5174

Euro

34,7917

Altın

2.421,76

Bist

9.708,99

YTB'nin yurt dışındaki gençlere yönelik 'İnsan Hakları Eğitim Programı'na başvurular başladı

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-28 22:44:03

YTB'nin yurt dışındaki gençlere yönelik 'İnsan Hakları Eğitim Programı'na başvurular başladı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) yurt dışında yaşayan gençlerin, insan hakları ve ayrımcılık konularında eğitim almaları amacıyla düzenlenen "İnsan Hakları Eğitim Programı"na başvurular başladı.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa'nın Strazburg kentinde 2-5 Nisan'da düzenlenecek program kapsamında gençler, nefret suçlarına karşı alacakları eğitimin yanı sıra uluslararası kuruluşları tanıma fırsatı da bulacak.

Katılımcılara, ulusal ve uluslararası alanda deneyimli uzmanlarca ayrımcılık, İslamofobi, insan hakları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yapısı ve başvuru usulü gibi konularda çeşitli eğitimler verilecek.

Sivil savunuculukla ilgili tecrübe paylaşımların da yapılacağı programla gençler, birçok ülkeden gelecek katılımcılar arasında ağ oluşturma fırsatı yakalayacak.

- Programa kimler başvurabilir?

Eğitim programına, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi 3. ve 4. sınıf (5'inci sömestrden itibaren) lisans öğrencileri ile yüksek lisans öğrencileri başvurabiliyor.

Programa katılım ücretsiz olup, konaklama ve yemek masraflarının tamamı YTB tarafından ödeniyor.

Başvurular, 15 Mart'a kadar online olarak "basvuru.ytb.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.

Adaylar, detaylı bilgilere "www.ytb.gov.tr" adresi üzerinden ulaşabilecek. Program hakkında sorular için de "[email protected]" e-posta adresi üzerinden iletişime geçilecek.


Haber Ara