Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

YPG ve Esed rejimi arasındaki sınır anlaşması ikinci aşamasında

PYD/YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Esed rejimi arasındaki sınır güvenliği anlaşmasının ikinci aşamasına geçildi. Bu kapsamda Suriye Sınır Muhafızları’na bağlı birliklerin Kobani’den Semelka’ya kadarki sınır hattında yerleştirileceği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-07 10:27:12

YPG ve Esed rejimi arasındaki sınır anlaşması ikinci aşamasında

Geçtiğimiz hafta PYD'li Mazlum Kobani ile Suriye'deki Rus kuvvetleri komutanı General Alexander Chaiku, Amude kentinde görüştü. Bu görüşmede Rus güçlerinin Amude, Tel Temir ve Ayn İsa'ya konuşlanması konusunda anlaşma sağlanmıştı.

Görüşmede ayrıca SDG ile Esed rejimi arasındaki anlaşmanın ikinci aşamasının da konuşulduğu öğrenildi.

"ANLAŞMA YALNIZCA ASKERİ KONULARI KAPSIYOR"

Rudaw'ın haberine göre PYD'li isimler, Rusya'nın öncülüğünde Esed rejimiyle gerçekleştirilen anlaşmanın sadece askeri konuları kapsadığını söyledi.

REJİM ASKERLERİ ABD ASKERLERİNİN BOŞALTTIĞI NOKTALARA YERLEŞTİRİLECEK

Anlaşmaya göre rejime bağlı Sınır Muhafızları, Ayn El Arab (Kobani), Ureyme, Menbiç, Dirbesiye, Amude, Kamışlı ve Derik'te Türkiye ile sınır olan ve ABD askerlerinin boşalttığı üslere yerleşecek.

NE ZAMAN ANLAŞMA YAPILDI?

PYD öncülüğündeki SDG, Suriye savaşının başından beri Esed rejimiyle siyasi bir uzlaşı istemiyor. Rejim ve Moskova yönetiminden PYD'ye, sık sık Esed rejimi ordusuna katılmaları için çağrı geliyor. PYD bu çağrıları her seferinde reddederken, Esed rejimi de PYD hakimiyetindeki bölgelerin Suriye toprağı olduğunu ve özerkliğe sıcak bakılmadığını sık sık gündeme getiriyor.

Fakat askeri açıdan gerçekleştirilen son anlaşma PYD'nin adımıyla yaşandı. Terör örgütü, Türkiye'nin Barış Pınarı Operasyonu sonrasında Şam'a bir heyet göndererek ABD'nin boşalttığı noktalara rejim askerlerinin gelmesini teklif etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara