Dolar

32,4652

Euro

34,8281

Altın

2.452,43

Bist

9.891,91

Yeşille maviliğin buluştuğu nokta Trabzon

Karadeniz deyince akla ilk gelen kent Trabzon. Tercihiniz ister deniz olsun ister yayla...Kentte daha fazlasını da bulabilme imkanınız var

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-26 10:40:32

Yeşille maviliğin buluştuğu nokta Trabzon

Gezginlere doğa, kültür, tarih ve gurme lezzetleri bir arada sunan Trabzon, gezilecek yerler açısından hayli zengin. Siz de 4000 yıllık geçmişe sahip olan kentte kapsamlı bir gezi planı oluşturarak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. İşte,Trabzon'un görülmeye değer gezi durakları…

Sümela Manastırı

Trabzon'un Maçka İlçesi Altındere Vadisi sınırları içinde bulunan Sümela Manastırı, 1. yüzyılda inşa edilmiş dini bir yapı. Kayalıkların arasında yer alan bu muhteşem manastır, yeşilliklerle kucaklaşan enfes bir manzaraya sahip. Kapadokya kiliseleri stiline sahip manastırın freskleri ise mutlaka görülmesi gerekenler arasında.

Ayasofya Müzesi
Komnesos ailesi tarafından 1250 ila 1260 yılları arasında yaptırılan Ayasofya, 1584 yılından itibaren camiye dönüştürülmüş. Geç Bizans dönemi mimarisinin göz alıcı niteliklerini bir arada sunan yapı, 1964 yılında müze halini alarak ziyaretçilere kapılarını açmış.

Atatürk Köşkü
1890 yılında Konstantin Kabayanidis tarafından inşa ettirilen yapı, şehre tepeden bakan manzarası ile görenlerde hayranlık uyandırıyor. 1923 yılında devlet mülkiyetine geçen yapı, Atatürk'ün şehri ziyaretinde konakladığı yer olmuş. Avrupa mimarisinden izler taşıyan bina, 1943 yılında müze haline dönüştürülmüş. Müzenin içerisinde dönemin mobilyaları ve Atatürk'e ait kişisel eşyaları görmek mümkün.

Bedesten Çarşısı
1512 yılında inşası tamamlanan Bedesten Çarşısı, Anadolu'da görülen tarihi çarşılarla benzer mimari özelliklere sahip. Kare plana sahip olan yapı, dört fil ayağı üzerine oturtulmuş olup toplam iki kattan oluşuyor. Çarşı içerisinde kente özgü yöresel eşyalar ve yiyecekler satılıyor.

Trabzon Kalesi
Kalecik Mahallesi sınırları içinde bulunan Trabzon Kalesi, Fatih Sultan Mehmet'in kenti fethetmesinden sonra inşa edilmiş. Üç bölümden oluşan tarihi kale, Bizans kalıntıları üzerine eklenen taşlarla oluşturulmuş. Kalenin içerisinde değişik dönemlere ait çok sayıda dini ve idari yapı bulunuyor.

Uzungöl

Çaykara İlçesi içerisinde yer alan Uzungöl, etkileyici manzarası ile ziyaretçilerin akınına uğruyor. Doğal SİT alanı ve tabiat parkı statüsünde bulunan yerleşim alanı, sakinlik ve huzur arayanların vazgeçilmez adresi.

Vazelon Manastırı
Kiremitli köyünde çam ormanları arasında yer alan Vazelon Manastırı, göz alıcı freskleri ve yeşillikler içindeki görüntüsü ile hayranlık uyandıran bir görsellik sunuyor.

Yaylalar
Karadeniz demek, yayla kültürü demek. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz yaylalar Trabzon ve çevresinde de bir hayli fazla. Maçka ve Tonya ilçelerinde yoğunlaşan yaylalar doğa yürüyüşü, fotoğraf ve kampçılık gibi aktiviteler için son derece ideal. Düzköy, Sultanmurat ve Kadırga gibi başlıca yaylalarda huzurun ve doğanın tadını çıkarabilir, yeşile doyabilirsiniz.

Boztepe
Şehir merkezine 3 km uzaklıkta yer alan Boztepe, şehri kuş bakışı görmek için en ideal noktalardan biri. Çay bahçesinde oturup zaman geçirebileceğiniz tepe, eşsiz manzara fotoğrafları çekmek isteyenlerin uğrak noktası.

Çal Mağarası
Düzköy ilçesi içinde bulunan Çal Mağarası, dünyanın en uzun ikinci mağarası konumunda. 2003 yılında ziyarete açılan yeraltı nehri çevresinde çok sayıda restoran da bulunuyor.

Trabzon'da tarihi yerleri gezmeye devam etmek isteyenler aşağıdaki yerleri ziyaret edebilir.

Küçük Ayvasıl Kilisesi
Gülbahar Hatun Camii
Yeni Cuma Camii
Kaymaklı Manastırı

 

Haber Ara