Dolar

32,5699

Euro

34,9505

Altın

2.427,08

Bist

9.722,09

Yeditepe’de Yeni Yüksek Lisans Programı sayesinde uzmanlar yetiştirilecek

Yeditepe Üniversitesi, Etkileşim Tasarımı Yüksek Lisans Programı ile kullanıcı deneyiminde fark oluşturacak tasarımlar geliştiren uzmanlar yetiştirecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-22 15:37:16

Yeditepe’de Yeni Yüksek Lisans Programı sayesinde uzmanlar yetiştirilecek

Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Etkileşim Tasarımı Yüksek Lisans Programı ile Yeditepe Üniversitesi, günümüzde tüm sektörlerde en çok aranan elemanlardan olan, kullanıcı deneyiminde fark oluşturacak tasarımlar geliştiren uzmanlar yetiştirecek.

Çağın ihtiyaçlarına ve geleceğin mesleklerine yönelik verdiği eğitimlerle ön plana çıkan Yeditepe Üniversitesi, Etkileşim Tasarımı Yüksek Lisans Programı ile eğitimlerine bir yenisini daha ekliyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde kurulan Etkileşim Tasarımı Yüksek Lisans ProgramıGrafik Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, Davranış Psikolojisi ve Bilişim Teknolojileri alanlarını buluşturan, disiplinlerarası bir program olma özelliğini taşıyor.

Etkileşim Tasarımı Yüksek Lisans Programı ile Yeditepe Üniversitesi, şirketlerin ihtiyacı olan insan-bilgisayar etkileşimi, kullanıcı deneyimi, arayüz tasarımı, yeni medya ve iletişim tasarımı konularına hâkim uzmanlar yetiştirmeyi planlanıyor. Konuları bilimsel olarak ele alıp en güncel metodlarla eğitim veren programda öğrenciler, eğitimlerini tezli veya tezsiz olarak tamamlayabiliyor. Güz ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde öğrenci kabul edecek programda, bahar dönemi için sınavın 30 Ocak Perşembe günü yapılması planlanıyor.

Etkileşim Tasarımı” alanında eğitim almış tasarımcılara son yıllarda neredeyse tüm sektörlerde ihtiyaç duyuluyor. E-ticaret, e-devlet uygulamaları, telekomünikasyon şirketleri, elektronik ürün şirketleri, savunma sanayi, otomotiv, dijital medya, dijital eğlence gibi birçok farklı sektörde etkileşimli ürün, hizmet ve sistemler geliştiriliyor.

Haber Ara