Dolar

32,5463

Euro

34,8298

Altın

2.432,48

Bist

9.702,43

Yatırımcılara Afyon’dan teklif

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, farklı sektörlerdeki yatırımcıları illerine davet ederek, ‘’İlimizdeki ekonomik potansiyeli ülkemize kazandırmak için herkese yardımcı olmaya hazırız’’ mesajını verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-19 12:41:26

Yatırımcılara Afyon’dan teklif

Afyonkarahisar'ın ekonomi, turizm, yatırım ve gastronomi alanındaki faaliyetleri ile öne çıktığını dile getiren Hüsnü Sertesertermal turizminde ilk sırada olduklarını, sağlık turizminde de ilk basamaklara hızla tırmandıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

Sağlık endüstrisi bölgesi oluşturma konusunda girişimlerimiz sözkonusuydu, arazi en güzel yerde ayrıldı. Yatırım planlaması ilk aşamada 250 milyon dolar ancak toplam yatırım bir milyar dolara çıkacak. Burada oteller, fizik tedavi merkezleri, wellness, SPA, yaşlı bakım evleri, Ar-Ge merkezi, bu konularda üretim yapabilecek tesisler olacak. Burada çalışmalarımızı en üst düzeyde sürdürüyoruz. Burayı Türkiye'nin ilk sağlık endüstri bölgesine sahip şehir yapacağız.

Serteser, ayrıca Afyonkarahisar'ın cari fazla verdiğini, 80 milyon dolarlık ithalata karşı 363 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını aktararak, kentin 2023 ihracat hedefinin 1 milyar dolara çıkmak olduğunu, 2020'deki ihracat beklentilerinin ise 450 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Afyonkarahisar sanayicilerinden 5 talep

Serteser, İstanbul'da kayıtlı firmaların müşterileri bulduktan sonra Afyonkarahisar'a gelerek ürünü aldığını ve kendisinin ihracat yaptığını belirterek, “Burada aslında bütün istihdamı ve üretimi Afyonkarahisar'daki firma yapıyor ancak ihracat İstanbul'a yazılıyor. Biz o ihracatın şehrimize yazılmasını istiyoruz. Mermerde 100 milyon dolarlık ihracat kaybı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Uçuşlar artırılsın

Maden ocağı açma süreçlerinin kısaltılması talebinde bulunan Serteser, bölgesel havalimanı özelliği taşıyan Zafer Havalimanı'na İstanbul'dan uçuşların artırılması ve farklı güzergahlardan da uçuş konulmasını istedi.

Serteser, merkezdeki organize sanayi bölgesinde yerlerin dolu olduğunu, farklı bir noktada yeni yer oluşturduklarını kaydederek, “İl bazında organize sanayi bölgelerinde yüzde 75 parsel doluluğuna ulaşılamamışsa yeni bir organize sanayi bölgesi açtırılmıyor. İl genelinde 8 OSB var. Diğerlerindeki doluluk istenilen seviyede olmadığı için şehir merkezindeki ikinci OSB'yi istediğimiz noktaya getiremiyoruz. Burada kolaylık talep ediyoruz” diye konuştu.

Hükümete KDV teşekkürü

Afyonkarahisar-İzmir-Ankara yüksek hızlı tren hattının bir an önce bitirilmesini istediklerini dile getiren Serteser, toptan yumurtada KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi konusunda teşekkürlerini iletti.

Haber Ara