Dolar

32,4845

Euro

34,7989

Altın

2.440,90

Bist

9.915,62

Yatırımcı ilişkilerinde fırsat dönemi

2020 yılının ekonomi yönetimine ilişkin konuşan BİST Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, 'Yatırımcı ilişkilerinin önemi giderek artıyor. Dolayısıyla bu alanda görevli arkadaşlarımızın şirketleriyle beraber Türkiye’nin anlatımına ve tanıtımına da katkı sunmaları kaçınılmaz bir hal aldı.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-15 14:16:28

Yatırımcı ilişkilerinde fırsat dönemi

2020, yerli ve yabancı yatırımlarına yenilerinin eklenmesi yılı olacak. Ekonomi yönetimi, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında yapılacak atılımları destekleyecek. Bu süreçte yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Borsa İstanbul (BİST) Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, “Yatırımcı ilişkilerinin önemi giderek artıyor. Dolayısıyla bu alanda görevli arkadaşlarımızın şirketleriyle beraber Türkiye'nin anlatımına ve tanıtımına da katkı sunmaları kaçınılmaz bir hal aldı” mesajını verdi.

İkna turuna çıkıldı

Ülkemizin ekonomide elde ettiği başarıları perçinlemek için yerli ve yabancı yatırımlarını arttırmaya odaklanılıyor. Bu çerçevede tanıtım faaliyetlerine ağırlık veriliyor, belli periyotlarla ikna turları yapılıyor.

Yarış sürüyor

Şirket temsilcileri Türkiye'nin gücünü anlatma, reklamını yapma yarışına giriyor. Bu yarışın artarak devam etmesi temennisinde bulunan BİST Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, her platformda yatırımcı ilişkilerinin öneminin arttığına dikkat çekiyor. Yatırımcı ilişkilerinin anlamını 2007'de net bir şekilde anladığını belirten Atilla, şunları kaydediyor: “Bu kavramı o dönem görev yaptığım kurumun halka arzı vesilesiyle tanıdım. Yeni bilgiler edindim. Bizim dünyanın geri kalanıyla özellikle yatırımcı profiline sahip kişilerle aynı dili konuşmadığımızı fark ettim. Ve bu kişilerin dilleri ile bakış açılarını öğrenmemiz, ona göre adımlar atmamız gerektiğine kanaat getirdim.

Tanıtıma katkı daveti

Yatırımcı ilişkilerini kıymetli ve önemli gören Atilla, “Kuşkusuz teknoloji hayatın her alanını dönüştürüyor. Ekonomiyi ve ticareti de. Ama araştırmalar, büyük dönüşüme rağmen yatırımcıların ve hissedarların yüzde 70'inin şirketlerle birebir görüşmeyi tercih ettiğini ortaya koyuyor. Doğal olarak bu durum yatırımcı ilişkilerini anlamlı ve mühim kılıyor” ifadelerini kullanıyor.

Atilla, ayrıca yatırımcı ilişkilerinde çalışan kişileri şirketleriyle beraber Türkiye'nin anlatımına ve tanıtımına da katkı sunmaya davet ediyor.

Üniversitelilerle buluşmalar devam ediyor

BİST tarafından finansal okuryazarlığın geliştirilmesi ve sermaye piyasasının bilinirliğinin artırılması amacıyla düzenlenen ‘Üniversite Buluşmaları devam ediyor. Son olarak bu hafta Türkiye'nin farklı şehirlerindeki 11 üniversitede öğrenim gören 300'ün üzerinde öğrencinin katıldığı etkinlikte Kişisel Gelecek Tasarımcısı Kâmil Kasacısermaye piyasası ve kariyer planlaması sunumları yaptı.

Gençlere güven tam

Sunumların ardından söz alan BİST Genel Müdürü Atilla, öğrencilere “Türkiye'nin geleceğinde sizler söz sahibi olacaksınız. Sizlerin ileride bu kürsüde veya mutlaka iyi yerlerde olacağınıza inanıyorum” diye seslendi.

Haber Ara