Dolar

32,5733

Euro

34,6669

Altın

2.520,86

Bist

9.524,59

Yatırımcı arsaya yöneliyor

Gayrimenkul Yatırımcılarının yeni arayışlara girmesine sebep olan Konut sektöründeki şişmiş piyasa, artık Arazi yatırımının önünü açtı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-17 21:55:15

Yatırımcı arsaya yöneliyor

Gayrimenkul Sektörünün 2017 yılı yönelimleri hakkında Terranova Türkiye Broker larından Mehmet Yılmaz ile sektör üzerine istişare yaptık. Ülkedeki konut kredilerindeki faiz oranları artışı; yatırımcıyı geçmiş dönemlerde de Altın olarak adlandırılan Arazi yatırımına tekrar çekti. Konut fiyatları 2010 ile 2015 yılları arasında bankaların da yatırımcının önünü açması ile ciddi karlar getirmiş ve insanları gayrimenkul yatırımına çekmişti. Fakat yapılan çarpık kentleşme ve aşırı yükselen fiyatlar artık konut piyasasını durma noktasından, fiyatların geri düşme noktasına geri getirmiştir. Bu artışın bir nedeni de konutun ana maliyeti olan Arazi fiyatlarının talepten dolayı yükselmesidir. Çünkü neticede de uzun vadede konut, ticari, turizm yada sanayi olarak imarlandırılabilecek ana yatırım aracının Arazi olduğu tekrar yatırımcıların hatırına gelerek, yönelmelerine sebep oldu.
Gayrimenkulün en çok kazandıranı olan arazi yatırımı, ufak bütçeli yatırımlar ile başlayıp sınırı olmayan rakamlara da ulaşabiliyor. Özellikle Marmara bölgesinde Tekirdağ ile Çanakkale ve Balıkesir hali hazırda yapılan ve yapılacak projeler ile ciddi kar oranları vadediyor.


Hisseli Tarla Tuzağına Düşmeyin!
Araziye yatırım yapacak vatandaşlarımızın en çok dikkat etmesi gereken konu ise kesinlikle tarla vasfında olan arazilerde hayali çizimler ile yerler almaları, gelecekte yatırımcıları hayal kırıklıklarına düşürecektir. Özellikle de İstanbul Silivri ve Çatalca ile Arnavutköy bu sıkıntıların en çok yaşanacağı bölgelerdir. İleride üzüntüler yaşanmaması için alım yaparken bunları hatırlamaları da faydalı olacaktır.

Haber Ara