Dolar

32,5154

Euro

34,7314

Altın

2.487,30

Bist

9.524,59

Yahudi oyuncu Natalie Portman Kudüs'teki ödül gecesine gitmiyor: Vicdanen rahat hissetmeyeceğim...

Ünlü oyuncu Natalie Portman, İsrail'in Filistinliler'e yönelik şiddet eylemleri gerekçesiyle Kudüs'te yapılacak Genesis Prize ödül törenine katılmama kararı aldı. Programın, Portman'ın kararı nedeniyle iptal edildiği iddia ediliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-20 16:31:12

Yahudi oyuncu Natalie Portman Kudüs'teki ödül gecesine gitmiyor: Vicdanen rahat hissetmeyeceğim...

TIMETURK | ÇEVİRİ

Yahudi olduğu bilinen Kudüs doğumlu Hollywood yıldızı Natalie Portman, Filistinliler'in Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında yaşanan İsrail eylemleri nedeniyle Kudüs'te davet edildiği ve kendisine ödül verilecek programa katılmayacağını bildirdi. Ünlü oyuncu kararını açıklarken " “İsrail'de herhangi bir kamusal etkinliğe katılmakta kendini rahat hissetmediğini” söyledi.

Yahudi Nobel”i anlamına gelen Genesis Prize ödülleri, Haziran 2018'de Kudüs'te gerçekleşecek.

"VİCDANEN RAHAT HİSSETMEYECEĞİM"

Portman'ın kararını Perşembe günü olayı duyuran Genesis Prize Foundation (Genesis Ödülleri Vakfı) Kudüs doğumlu İsrail-Amerikan aktristin ödül töreninde yer almaması nedeniyle “çok üzgün” olduklarını dile getirdi. Vakıftan yapılan açıklamada, Portman'ın menajerinin, “İsrail'de yaşanan son olayların Portman için hayli stress verici olması ve ülkedeki herhangi bir kamusal etkinliğe katılmakta kendisini rahat hissetmediğini” söylediği ifade edildi. Açıklamada Portman'ın “Seremoni boyunca vicadanen rahat hareket edemeyeceği” belirtildi.

"ENDİŞELİYİZ"

Genesis Prize Foundation'ın organizatörleri tarafından yapılan açıklamada ise “Bayan Portman'ın bu kararının hareketimizin iyiliksever yanını politize etmesinden korkuyoruz. Bundan kaçınmak için son beş yıl çok çalıştık” dediler.

 

Haber Ara