Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Yabancı Öğrenciler: Üniversite başkanları artan ücretlerin askıya alınması çağrısında bulundu

Bakan Frédérique Vidal tarafından reddedilen AB üyesi olmayan öğrenciler için kayıt ücreti indirimi, Üniversite Başkanları Konferansı’ndabazı üniversiteler tarafından artışın askıya alınması talep edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-11 11:23:02

Yabancı Öğrenciler: Üniversite başkanları artan ücretlerin askıya alınması çağrısında bulundu

Timetürk Çeviri

Hükümet, vize politikasının iyileştirilmesi ve daha fazla burs sağlayarak dünya genelinden öğrenci çekmek istiyoruz diye iddia ederken, bir yandan da AB üyesi olmayan ülkelerden gelen yabancı öğrencilerin üniversite harçlarını arttıracağını kasım ayında açıklamıştı.

Geçen haftadan bu yana, bazı üniversiteler (Tolbiac, Nanterre, Rennes-2 ... ), sarı yeleklerdalgasından yararlanarak, bu açıklamanın protesto hareketini başlattılar. Üniversiteler, Fransa'nın gelişmeye ve dünya nüfuzuna katkıda bulunan uluslararası öğrencilere ihtiyaç duyduğunu ifade ettiler.

Üniversite başkanlarına göre, hükümetin planı olumlu ve beklenen önlemleri içeriyor.Ancak, öğrenim harçlarındaki genel artış, doğru bir yöntem değil diyerek uygulamanın yanlışlığını ifade ettiler. Bununla birlikte bu karar, bugün memnuniyetle karşıladığımız öğrencileri ve doktora öğrencilerini dışarıda bırakma riskini de taşımaktadır diye eklediler.

Bakan FrédériqueVidal, pazartesi günü üniversite başkanlarına ve AFP'ye iletilen yükseköğretim okul müdürlerine gönderilen bir mektupta güvence verdi. Buna göre, birkaç yıl boyunca Fransa'da ikamet eden (...) uluslararası öğrenciler, Avrupalı ​​öğrencilerle aynı kayıt ücretlerini ödeyeceklerini açıkladı. Benzer şekilde, Fransa'da çalışmalarına çoktan başlamış olan öğrenciler, bu farklı ücretlerle hiçbir şekilde alakalı olmayacakları güvencesini de mektubunda dile getirdi.

Kurumlara ve yükseköğrenim hizmeti veren okullara, yabancı öğrencilere burslar ve muafiyetler vereceğine dair büyük bir lansman sağlayacağı sözünü de verdi.

Bakan ayrıca, Fransız ve Avrupalı ​​öğrenciler için ücretlerde herhangi bir artış olmayacağını da teyit etti.

Kaynak: Actu.orange, AFP

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara