Dolar

32,5193

Euro

34,7717

Altın

2.495,68

Bist

9.524,59

Washington Üniversitesi: Salgın nedeniyle Avrupa'da 150 bin kişi ölebilir, İngiltere başı çekecek

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nün (IHME) yaptığı bir modellemeye göre salgından en fazla etkilenen ülkenin İngiltere olacağı, Avrupa'da toplam ölü sayısının 150 bini bulacağı, yalnızca İngiltere'de sayının 66 bini göreceği değerlendirmesine varıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-08 09:25:23

Washington Üniversitesi: Salgın nedeniyle Avrupa'da 150 bin kişi ölebilir, İngiltere başı çekecek

Araştırmaya göre şu anda İtalya, İspanya ve Fransa'da yaşanan can kayıplarının İngiltere'den fazla olmasına rağmen İngiltere'nin ölü sayısı konusunda diğer ülkeleri geriden takip ediyor olması ve yayılma eğrisinin çok dik olması nedeniyle ölü sayısının bu ülkeleri geçeceği tahmin ediliyor.

Yerel ve uluslararası otoritelerin açıkladığı vaka sayısı, ölüm oranları ve yaş ortalamalarını dikkate alarak hazırlanan modellemede ülkelerde beklenen ölüm sayıları çıkarıldı.

Bunu belirlemedeki en önemli etkenlerden biri de ülkelerin yoğun bakım yatak sayıları oldu.

İNGİLTERE, İTALYA, İSPANYA, FRANSA...

Euronews'ten Faruk Can'ın aktardığı habere göre haziran ayı itibariyle İngiltere'de 66 bin can kaybı yaşanması bekleniyor. Onu 20 bin civarında ölümle İtalya takip ederken İspanya ve Fransa'daki sayının sırasıyla 19 ve 15 bin olacağı tahmin ediliyor.

Enstitü pazar günü Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ölü sayısının 80 binin biraz üzerinde olacağını açıklamıştı. Fakat IHME Direktörü Christopher Murray can kaybının kendi projeksiyonlarının üzerine çıkacak gibi göründüğünü vurguladı.

ÖLÜM HIZI DÜŞECEK

Modellemeye göre İspanya ve İtalya'daki ölüm sayısındaki artış geçtiğimiz günlerde zirve yapmış olabilir ve bundan sonra iniş eğiliminde olabilir. Fakat İngiltere'nin zirveyi görmesine haftalar kalmış olabilir.

Modelleme hastalığın zirve yaptığı anda İngiltere'de 100 bin hastane yatağına ihtiyaç olacağını ortaya koyuyor fakat ülkedeki yatak kapasitesi halihazırda 17 bin 765.

Haber Ara