Dolar

32,5555

Euro

34,9598

Altın

2.459,04

Bist

9.885,69

Washıngton: Sudan'a dışarıdan çözüm dayatılmayacak

Washington: Sudan’a dışarıdan müdahale yapılmayacak.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-19 10:06:27

Washıngton: Sudan'a dışarıdan çözüm dayatılmayacak

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

ABD Başkanı Özel Danışmanı ve Ulusal Güvenlik Konseyi Afrika ile İlişkiler Yöneticisi Cyril Sartor, Washington tarafından “Sudan'a dışardan çözüm sunulmayacağını” dile getirdi.

Sartor, Sudan'ın değişimler ve geçiş döneminde olduğunu belirterek “Sudan hükümetinin vatandaşlarının kendilerini barışçıl şekilde ifade haklarına saygı göstermesi gerektiğini, aynı zamanda diğer tarafın da barışçıl olmaya bağlı kalmasının” önemini dile getirdi.

Sartor, “Daha fazla sabırla, hükümet politik bir çözüm bulacaktır ve dışardan çözümler Sudan'a dayatılmayacaktır” şeklinde konuştu.

Son günlerde protestolarda gerilemeler yaşansa da Sudan 19 Aralık 2018'den bu yana ülkede artan fiyatlara karşı gösteriler yapıyor ve aynı zamanda 30 yıldır iktidarda olan Ömer El Beşir'in de iktidardan ayrılmasını talep ediyorlar. 

Sudan başbakanı ise hükümetin protestolarla değiştirilemeyeceğini ancak seçimlerle değişim olabileceğini vurgularken hükümetinin gençlerin yasal ekonomik isteklerini anladıklarını ve bu taleplere çalışıp çözümlerle cevap vereceklerini ifade etti.

Öte yandan ABD 6 Ekim 2017'de ABD Başkanı Donald Trump yönetimi Sudan'a 1997'den bu yana uygulanan ekonomik yaptırımlar ve ticaret mbargosunu kaldırdı. Bununla birlikte Washington Sudan'ı terörizmi destekleyen devletler listesinden çıkarmadı. Sudan 1993 yılından bu yana El Kaide lideri Üsame Bin Ladin'i ağırlaması nedeniyle listed yer alıyor.

Kaynak: middleeastmonitor.com

 

Haber Ara