Dolar

32,5670

Euro

35,0242

Altın

2.428,02

Bist

9.722,09

Washington Post: Trump’ın, ”Yüzyılın Anlaşması' Filistin devletinin kuruluşunu içermiyor

Washington Post gazetesi, Trump’ın, Filistin meselesini çözmek için hazırlattığı sözde,’Yüzyılın Anlaşması’ planının, Filistin devletinin tanınmasını içirmediğini belirtti. Gazete, Trump’ın anlaşmanın hayata geçirilmesi için damadı ‘Kouchner’i, kullandığını öne sürdü

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-15 16:10:21

Washington Post: Trump’ın, ”Yüzyılın  Anlaşması' Filistin devletinin kuruluşunu içermiyor

Amerikan Washington Post gazetesi bugün, ABD Başkanı Trump'ın gerçek yüzünü ortaya çıkaran bir habere yer verdi. Gazete, ABD Başkanı Trump'ın, Filistinli-İsrail ihtilafını çözmek için hazırlattığı, ‘Yüzyılın Anlaşması' planının, 'bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin tanınmasını içirmediğini' belirtti.

‘Yüzyılın Anlaşması' planının daha çok İsrail'e yaradığını öne süren gazete; ABD Başkanı Trump'ın, plan hakkında ayrıntı vermediğini, ‘planının sadece Filistinlilerin yaşamlarını iyileştireceğini' söylediğini yazdı.

PLANDA, FİLİSTİN DEVLETİ'NİN
KURULMASI İPTAL EDİLDİ

Trump danışmanı ve damadı Jared Kouchner başkanlığında iki yıldan uzun süren çalışmaların ardından hazırlanan sözde ‘Yüzyılın Anlaşması' planı, bu bahar veya yaz bitiminde açıklanacaktı.

Ancak ABD yetkilileri, gerçeğin gizliliğine rağmen, son 20 yılda Filistin ile İsrail tarafları arasındaki müzakere yolunun aksine, planın bir Filistin devletinin kurulmasını içermediği vurguladı.

TRUMP DAMADINI KULLANMIŞ!

Washington Post, Trump'ın 1948'den bu yana ihtilafı çözme konusundaki geleneksel sabitleri ve geleneksel çözümleri değiştirmeyi umduğunu, Kuzey Kore'de olduğu gibi, Trump'ın yüzyıllık anlaşma için Kouchner'i kullandığını belirtti.
Bazı siyasi analistler, Kouchner'in ‘Yüzyılın Anlaşması' planına destek için Avrupa liderlerle yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alamadığını belirten gazete; Kouchner ve diğer ABD yetkililerinin, Arapları İsrail'i tanımaya, Filistin'in ‘egemenliği' yerine ise, ‘özerklik modelini kabul etmeye zorladığını önü sürdü.
Washington Post, Trump yönetiminin Filistin-İsrail ihtilafını çözme vizyonunun, Batı Şeria ve Gazze'deki ayrı bir Filistin devleti için üç yönlü müzakere süreciyle çeliştiğini yazdı.

Haber Ara