Dolar

32,5937

Euro

34,7959

Altın

2.496,68

Bist

9.437,65

Washington polisi üst aramasını tacize dönüştürdü

Washington polisi, rutin bir üst araması sırasında 39 yaşındaki erkek şahsı taciz etti. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-20 14:23:48

Washington polisi üst aramasını tacize dönüştürdü

Washington'da görev yapan polis memuru Sean Lojacono rutin bir üst aramasında erkek mağduru taciz ettiği ortaya çıktı.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) Washington DC'den anayasal haklar ve temel insani onurun çiğnenmesi vakası nedeniyle Metropolitan Polis Şubesi memurlarından Sean Lojacono'ya dava açtı.

Eylül ayında olayın gerçekleştiği sırada çekilen video üzerinden dava açan ACLU üst aramasının “yasal olmadığını ve haddi aştığını” beyan etti.

ARAMA İZİNSİZ YAPILMIŞ

Ayrıca polisin gerçekleştirdiği bu arama eyleminin “bir arama izni, makul bir şüphe ve muhtemel bir sebep olmaksızın” yapıldığı da ifade edildi.

MB Cottingham adındaki 39 yaşındaki erkek şahıs ise hayatında “hiçbir zaman bu kadar aşağılanmadığını” söyledi. Cottingham, "Toplumda insanların sürekli olarak polis tarafından durdurulup böyle aranması yeterince kötü. Bu şekilde birçok defa polis tarafından elle yoklamaya maruz kaldım hatta polis tarafından dövüldüm. Ancak bu memur bana sanki insan değilmişim gibi davrandı” dedi.

NASIL OLDU?

ACLU'dan edinilen bilgiye göre Lojacono Cottingham'a çorabında ne olduğunu sordu. Cottingham ise ufak bir paket marihuanayı çıkardı. Ancak Columbia bölgesinde bu miktarda uyuşturucu maddenin bulundurulması yasaldı. Ancak polis mağdura kelepçe takarak üst kontrolünde bulundu. Memurun üst araması tacize dönüştü. Cottingham'ın bu olaya karşı çıkmasının ardından memur kelepçeleri çıkararak olay yerinden ayrıldı. Taciz çekilen videoyla daha da gerçeklik kazandı.

Metropolitan polis şefi Peter Newsham da “Bu bir memur tarafından uygunsuz bir dokunma gibi görünüyor” açıklamasını yaptı.

DEPRESYONA GİRDİ

ACLU'nun verdiği bilgiye göre olay sonrası Cottingham bütün bir ay çalışamadı, şahısta depresyon ve anksiyete belirtileri görüldü. Elle arama yapılan uygunsuz bölgelerinde rahatsızlık hissi başladı.

Mayıs ayında ise ACLU yine Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser'ın makamını dava etmiş, durdurma ve aramalarla ilgili yeterli veri toplamamakla suçlamıştı. Elle yapılan taciz boyutundaki aramaların ise Washington polisi arasında hayli yaygın bir uygulama olduğu belirtildi.

Haber Ara