Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Wala İbranice sitesi: İsrail, üçüncü bir Filistin ayaklanmasından korkuyor!

Wala İbranice sitesinde bugün yer alan bir haberde, İsrail’in seçimlerinden sonra ilan edilecek ‘yüzyılın anlaşması’ nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria'daki üçüncü bir Filistin ayaklanmasının patlak vermesinden korktuğu ileri sürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-15 19:05:47

Wala İbranice sitesi: İsrail, üçüncü bir Filistin ayaklanmasından korkuyor!

buyuk1_30

Wala İbranice sitesinde bugün yer alan bir haberde, İsrail'in seçimlerinden sonra ilan edilecek ‘yüzyılın anlaşması' nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria'daki üçüncü bir Filistin ayaklanmasının patlak vermesinden korktuğu ileri sürüldü.

İbranice sitesi Wala'ya göre: "Ancak burada soru, İsrail ordusunun, üçüncü bir intifada başladığında Gazze Şeridi, Suriye ve İran'la baş edip edemeyeceğidir."

Bu konunun aynı anda dengelenmesi gerektiği için Genelkurmay Başkanı ‘Aviv Kochavi' ye ağır bir yük getirdiğine dikkat çeken gazete; günün erken saatlerinde İsrail ordusunda Ombudsmanlık Ofisi eski Başkanı olarak görev yapmış olan Tuğgeneral Yitzhak Barak'ın, İsrail Savunma Gücü'nün (IDF) büyük çaplı bir askeri çatışma için hazırlıklı olmadığı konusunda uyardığını dile getirdi.

Yitzhak Barak, Maariv gazetesinin askeri muhabiriyle yaptığı röportajda, "Ordu eleştirileri kabul etmeyi öğrenmezse, bir sonraki savaş İsrail tarihinin en zoru olacak. Direniş güçleri günde 1.000 ila 2.000 roket fırlatacak. Batı Şeria bir savaş cephesi olacak ve binlerce silahlı Filistinli Filistinli köy ve şehirlerden çıkacak. Her yere ateş edecekler ve onlarla yüzleşmek için piyade birimlerini kullanmak zorunda kalacağız. Bugün bu olanaklara sahip değiliz" dedi.

Tuğgeneral Yitzhak Barak, “Politik durum çok daha ciddi; bir saat boyunca Güvenlik Kabinesi üyeleriyle birer birer görüşüyordum ve orduyu iyi tanımadıklarını gördüm" dedi.

buyuk2_67

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara