Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

Venezuela'dan ABD'ye ''ilişkileri düzeltelim'' çağrısı

Venezuela, muhalif lider Juan Guaido'nun kendini geçici başkan ilan etmesiyle birlikte bozulan Venezuela-ABD ilişkilerinin yeniden tesis edilmesini istiyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-19 08:13:18

Venezuela'dan ABD'ye ''ilişkileri düzeltelim'' çağrısı

ABD'nin bu yılın başında Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak tanımasının ardından Venezuela ile diplomatik ilişkileri askıya alınmıştı.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, başkent Caracas'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetiyle diplomatik bağlarını ve diyaloğunu yeniden tesis etmesinin mantıklı bir eylem olacağını belirtti.

Maduro'yu devirmeyi başaramayan Washington'un izleyeceği 'tek bir yolun' kaldığını söyleyen Rodriguez, bunun da müzakere ve diplomatik iletişim olduğunu dile getirdi.

Rodriguez ayrıca, pazartesi günü hükümet ve Guaido'nun koalisyonu dışındaki muhalif partilerle Venezuela krizini çözmeyi amaçlayan siyasi değişikliklere ilişkin müzakerelerin başlatılması yönünde yapılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Anlaşma, 55 sosyalist vekilin, muhalefetin domine ettiği Ulusal Meclis'e geri dönmesini ve siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ön görüyor. Anlaşmanın katılımcıları arasında eski devlet başkanı adayı Javier Bertucci de yer alıyor.

Haber Ara