Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Veliaht Prens’in Türkiye’yle mücadele planı

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-13 07:19:00

Veliaht Prens’in Türkiye’yle mücadele planı

Veliaht Prens şimdi dört gözle Abdullah Gül'ün ve Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'yi bölerek iktidardan düşürmesini bekliyor.

Japonya'nın Osaka kentinde gerçekleştirilen G-20 Zirvesi'nden bu yana Suudi Arabistan'ın “sanal sinekler” adıyla bilinen trolleri sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhindeki paylaşımlarını dikkat çekici şekilde yoğunlaştırdı.

Ülkelerinin havaalanları Husiler tarafından insansız hava araçlarıyla vurulurken her şeyi bırakıp delirmişçesine Türkiye'yle uğraşmalarının sebebini anlamak zor değil.

Erdoğan, Osaka'da düzenlediği basın toplantısında Mursi'yi ve Kaşıkçı'yı hatırlatarak, “Kaşıkçı cinayetinin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Cinayetin en üstten en alta kadar sorumlularının tamamından hesap sorulması gerektiğine işaret etti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da G-20 Zirvesi için Osaka'daydı ve Erdoğan'ın ısrarla Kaşıkçı cinayetini gündeme getirmesi fena halde canını sıktı.

En yakın adamlarının İstanbul'da gerçekleştirdiği vahşeti parayla ve zamana oynayarak unutturabileceğine inanan Veliaht Prens, Türkiye'nin ilgisinin de bir süre sonra azalacağını düşünüyordu.

Erdoğan'ın Osaka'daki açıklamaları yanıldığını gösterdi.

Arabi 21 sitesi, Salı günü adını açıklamadığı Suudi Arabistanlı bir kaynağa dayandırdığı haberde, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Türkiye'yle mücadele kararı aldığını öne sürdü.

Söz konusu kaynağa göre Riyad, Türkiye'deki yatırımlarını ve Türkiye'den ithalatını aşamalı olarak azaltacak.

Suudi Arabistan vatandaşlarının tatillerini Türkiye'de geçirmemeleri için kampanyalar düzenlenecek.

Ankara'nın bölgesel rolü ve İslam dünyasındaki etkisi zayıflatılacak.

Türkiye'nin turizmine ve ekonomisine darbe vurularak Erdoğan başkanlığındaki hükümetin muhalefet tarafından hezimete uğratılması sağlanacak.

Bütün bunlar her ne kadar adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan iddialar olsa da en azından bazılarının şu an uygulanmakta olduğunu söyleyebiliriz.

Suudi Arabistan resmi medyası ve trolleri “vatansever” Suudi Arabistan vatandaşlarının tatil için “düşman ülke” Türkiye'yi tercih etmemeleri gerektiği yönünde yoğun bir şekilde propaganda yapıyor.

Tabii bu arada “Türkiye'de Suudi Arabistan vatandaşları kaçırılıyor, pasaportları ve paraları ellerinden alınıyor” şeklinde iddialar da gündeme getiriliyor.

Suudi Arabistan Büyükelçiliği, geçenlerde yayınladığı bildiriyle, “Türkiye turistler için güvenli bir ülke değil” algısı oluşturma kampanyasına resmi olarak destek verdi.

Suudi Arabistan vatandaşlarının paralarının, değerli eşyalarının ve pasaportlarının kimliği belirsiz kişilerce çalındığını öne sürdü.

Söz konusu bildiri Riyad'ın Suudi Arabistan vatandaşlarına “Türkiye'ye gitmeyin” uyarısı olarak yansıtıldı.

Muhammed bin Selman'ın Türkiye'yle mücadelede en büyük ümidi AK Parti'nin sandıkta alacağı yenilgi.

Yerel seçimlerde partinin Ankara ve İstanbul'u kaybetmesi Riyad'ı hayli heyecanlandırdı.

Veliaht Prens şimdi dört gözle Abdullah Gül'ün ve Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'yi bölerek iktidardan düşürmesini bekliyor.

Çünkü Erdoğan bir şekilde devrilirse Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetinin peşini bırakacağını, Ankara'yla ilişkilerinin düzeleceğini ve böylece cinayetteki rolünü unutturabileceğini düşünüyor.

Haber Ara