Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Ünlü banka, küresel kriz tahminini 2020 olarak açıkladı

Finansal krizden yıllar sonra JPMorgan yeni krizin kapıda olduğunu haber verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-13 18:15:25

Ünlü banka, küresel kriz tahminini 2020 olarak açıkladı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Finansal krizden yıllar sonra JPMorgan yeni krizin kapıda olduğunu haber verdi. Borsanın küresel olarak çöküşe uğramasının onuncu yılında JPMorgan stratejistleri önümüzdeki küresel krizin 2020'de dünyayı vuracağını ileri sürdü.

JPMORGAN: EKONOMİLERİN DÜŞMEMESİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ ADIMLAR ATILDI

Wall Street'in en büyük yatırım bankası mali çöküşün sebeplerini ve dünyada hükümetler ile merkez bankalar tarafından 2008'deki krizi durdurmak için alınan önlemleri inceledi. Sonuç ise ise ekonomilerin düşmemesi için olağanüstü adımlarla desteklendiği şeklinde ifade edildi.

Bankanın analizine göre önümüzdeki kriz muhtemelen daha az sancılı olmakla birlikte 2008'den bu yana azalmış olan mali piyasa akıcılığındaki patlamalı çöküş oyundan çıkışı zorlaştıran beklenmedik bir durum yarattı.

PARA AKIŞINDA YAŞANAN KESİNTİLER

Bankanın raporuna göre, 'Gelecek krize ana katkısı olan unsur son krizden bu yana piyasalardaki gelişmelerin sonucu olarak akıcılıkta yaşanan kesintiler.'

Merkez bankalarının politikasındaki değişiklikler de JPMorgan analistleri tarafından hisse senetlerine yönelik bir tehlike olarak görülmekte.

Bankadan Marko Kolanovic'e göre aktif olarak yönetilen yatırımlardan büyük kayma piyasa çöküşlerinin tehlikesini arttırdı.

Haber Ara