Dolar

32,5568

Euro

34,9813

Altın

2.417,67

Bist

9.722,09

Üniversite adaylarına önemli tavsiye: Tatil dönemlerini iyi değerlendirin

Uzmanlar, üniversiteli öğrenciler için, 'Köprüden önce son çıkış. Bugünler iyi değerlendirilmeli' tavsiyesinde bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-22 15:34:15

Üniversite adaylarına önemli tavsiye: Tatil dönemlerini iyi değerlendirin

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için devam eden yarıyıl tatilinin önemli bir fırsat olduğunu belirten uzmanlar, “Sömestr tatili, köprüden önce son çıkış. Bugünler iyi değerlendirilmeli, verimli geçirilmeli ve eksikler giderilmeli” tavsiyesinde bulunuyor.

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzman Psikolojik Danışman ve Kariyer Danışmanı Ece Tözenişyarıyıl tatilinin üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Bu tatilde herkes bol bol dinlenecek, kitap okuyacak ve eğlenecek'' diyen Tözeniş, ‘'Sonuçta tüm öğrenciler iyi ya da kötü, zor ya da kolay bir eğitim döneminden geçtiler, az veya çok çalıştılar ve bu tatilli hak ettiler” dedi.

Neler yapmak gerekiyor?

Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 20-21 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirileceğini hatırlatan Ece Tözeniş, şunları söyledi: “Önümüzde 5 aylık bir zaman var. Bu, hedefimize ulaşmak için kalan uzun zamanımız bir de elimizde kısa zaman hedeflerimiz için bir kısalan tatil var. Fakat bu kısa zaman iyi değerlendirildiğinde bizi olduğumuz yerden daha üst başarı sıralarına taşıyacak ve eksikliklerimizi daha hızlı bir şekilde kapatabilmemizi sağlayacak bir zaman. Planlı ve programlı çalışarak bu zamanı verimli bir şekilde yönetilmesi halinde ikinci döneme daha hızlı bir giriş yapılacaktır… Haziran ayına kadar olan süreçte başarı sıranızı yukarılara taşıyabilmek için daha az eksikle çalışmalarınıza devam etmiş olacaksınız. Hepimiz biliyoruz ki hedeflerimize ulaşmak için emek vermek gerekiyor. Sınav sonrasında emeklerinizin karşılılığını almış olacaksınız.

Haber Ara