Dolar

32,5577

Euro

34,8433

Altın

2.430,57

Bist

9.722,09

UMKE görevlisi Emine Kuştepe: Çocuklarımı babama emanet ettim ve Elazığ'a gittim

Enkaz altındaki Azize Çelik’le yaptığı telefon görüşmesiyle depremin sembol isimlerinden biri haline gelen UMKE görevlisi Emine Kuştepe, deprem anında ve sonrasında gerçekleştirdiği kurtarma görevi sırasında yaşadıklarını anlattı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-28 09:47:23

UMKE görevlisi Emine Kuştepe: Çocuklarımı babama emanet ettim ve Elazığ'a gittim

Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'na konuşan UMKE görevlisi Emine Kuştepe, "Babamı aradım. ‘Herkes sana emanet. Çocuklarım, çocuklarındır' dedim. Evlatlarımın sesini duymadan, annemin sesini duymadan yola çıktım" ifadelerini kullandı.

İşte Semercioğlu'nun yazısının ilgili bölümü:

Dün sabah TV8 koridorlarında karşılaştım kendisiyle. Ben eski bir dostu görmüş gibi hemen eline sarılıp tebrik ettim. O da meğer benim televizyon programlarımı izlermiş. “Fotoğraf çektirebilir miyiz?” deyince, “Asıl ben istiyorum” dedim ve bu kareyi çektik. Ayaküstü biraz konuştuk...

5e2fba2567b0a92300210da6

DEPREM HABERİNİ DUYAR DUYMAZ ELAZIĞ'A GİTMİŞ

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı UMKE'de görev yapan Emine Kuştepe, deprem haberini duyar duymaz soluğu Elazığ'da almış. Giderken de babasıyla helalleşmiş ve iki oğlunu babasına emanet etmiş. Üzerinde görevini yapmanın ve insan hayatı kurtarmanın büyük mutluluğu vardı. Emine'nin bu gülen yüzü hepimize çok iyi geldi.

"ENKAZIN ALTINA GİRDİM"

“Ben de fay hattında yaşıyorum. Adıyaman'da depremi yaşayan biriyim. Elazığ depremini Adıyaman'daki evimde hissettim. Yaklaşık bir dakika sürdü. Cep telefonuma baktım o an, ekranı yoktu. İletişim kurabileceğim hiçbir şey yok... Direkt ‘Emine kalk hazırlan, Adıyaman yerle bir oldu' dedim. Hemen UMKE kıyafetlerimi giydim, babam Veysel Kuştepe'ye telefon açtım. ‘Baba iyi misiniz, annem iyi mi?' diye sordum. ‘Baba bana bir şey olursa çocuklarım sana emanet' dedim. Her zamanki gibi vedalaştım onunla. Evlat bambaşka bir şey. Evlatlarımın sesini duymadan, annemin sesini duymadan yola çıktım. ‘Herkes sana emanet. Çocuklarım, çocuklarındır' dedim. Ben Azize hanımın oğlunun yanına da girdim. Enkaz altına. Herkes bana ‘Nasıl girdin?' dedi. Bu cüssemle girdim. Beton blok çocuğun kafasına dokunuyordu. ‘Abla sen yanımda kal, çalışmalar öyle devam etsin' dedi. Azize Hanım'a ‘Sen annesin, sen güçlüsün, sen yapabilirsin' dedim.”

HERKES UMKE GÖNÜLLÜSÜ OLAMIYOR

Azize'yi hayata bağlayan Emine Kuştepe'nin ardından dünkü Hürriyet'te UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) gönüllüsü olmak için başvuruların arttığı haberi vardı. Doğru... UMKE'de gönüllü olmak, bir doğal felaket anında insanlara yardım eli uzatmak isteyenlerin sayısı artıyor. Dün UMKE Genel Müdürü Semih Korkut'a canlı yayında sordum bu konuyu; “Herkes UMKE gönüllüsü olabilir mi?” dedim. “Hayır” dedi... UMKE gönüllüsü olabilmek için sağlık personeli olmak gerektiğini söyledi. Sağlık görevlileri arasından gönüllü olanların eğitimden geçirildiğini ve daha sonra UMKE kadrolarına dahil edildiğini anlattı. Emine Kuştepe de Adıyaman Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı UMKE'de görev yapıyor zaten.

Haber Ara