Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Twitter'daki Suudi casus suçsuz olduğunu iddia ediyor

Suudi Arabistan adına casusluk yapmakla suçlanan eski Twitter çalışanı, Kaliforniya'da devam eden mahkeme sırasında suçsuz ifade verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-21 13:33:03

Twitter'daki Suudi casus suçsuz olduğunu iddia ediyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Ahmad Abouammo isimli çalışan bu ayın başlarında Seattle'da tutuklandı ve federal bir soruşturmada kayıtları yok etmek, değiştirmek veya tahrif ederek casusluk yapmakla suçlandı. Abouammo'nın en az 20 yıl ceza alacağı değerlendiriliyor.

İddialara göre Lübnan-Suudi çift vatandaşlığı olan bulunan Abouammo, Aralık 2014 ile Kasım 2015 arasında Suudi kraliyet ailesine yönelik eleştirel içerikler paylaşan mesajları takibe aldı.

Abouammo, bu kişilerin e-postalarını ve telefon numaralarını Suudi Arabistan'a sızdırdı.

Takibe alınan isimlerden biri, bir zamanlar "Wikileaks'in Suudi versiyonu" olarak adlandırılan isimsiz bir hesap olan Mujtahidd. Diğeri ise Kanada'da yaşayan ve Twitter'a karşı dava açan Omar Abdulaziz.

Federal bir yargıç Abouammo hakkında serbest bırakma kararı verdi. Fakat savcılar, ele geçirilen delil niteliğindeki paralar nedeniyle karara itiraz etti.

Abouammo, aynı şekilde adı Suudi Arabistan adına casusluk iddialarına bulaşan ve şirket tarafından işten çıkarılan Ali Alzabarah ve Suudi kraliyet ailesi için çalıştığı değerlendirilen bir başka isim Ahmed Almutairi ile suçlandı.

Alzabarah ve Almutairi için tutuklama emri çıkarıldı.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1288654_2

Haber Ara