Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

'Türkiye depreme hazır mı?' Optimar'dan deprem anketi

Ülkede son günlerde üst üste meydana gelen depremlerden sonra 'Türkiye depreme hazır mı?' sorusu gündeme geldi. Optimar Araştırma'nın geçtiğimiz aylarda yaptığı araştırmaya göre, Türkiye depreme hazır değil.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-27 18:44:17

'Türkiye depreme hazır mı?' Optimar'dan deprem anketi

Optimar Araştırma, Eylül ayında gerçekleşen ve İstanbul, Kocaeli, Sakarya gibi çok sayıda ilde hissedilen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından bu sorunun cevabını aradı.

Kasım-Aralık 2019 döneminde 26 ilde 2500 kişiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen “Türkiye'nin Nabzı” araştırmasının sonuçlarına göre “Türkiye depreme hazır mı?” sorusuna katılımcıların yüzde 86.3'ü “hayır” yanıtını verdi. Söz konusu araştırma katılımcıların yüzde 80.6'sının ise deprem sonrası acil toplama alanının neresi olduğunu bilmediğini ortaya koydu.

Yine aynı araştırma, uzmanlar tarafından deprem esnasında yapılması önerilen hayat üçgeni pozisyonunu bilenlerin oranı sadece yüzde 28, bilmeyenlerin de yüzde 72 olduğunu gösterdi.

Konuyla ilgili konuşan Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir “Yaptığımız araştırmalar deprem konusunda farkındalığın ne kadar düşük olduğunu gösterdi. Halbuki depremde toplumun yüksek farkındalık düzeyinde olması can ve mal güvenliği açısından elzemdir. Farkındalık artarsa, can kaybını asgari seviyeye indirir” yorumunda bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara