Dolar

32,5778

Euro

34,9968

Altın

2.460,88

Bist

9.892,01

Türkiye, 3 bakanla Davos Zirvesi’ne gidiyor

Bu yıl 50’ncisi düzenlenen Davos Zirvesi’nde Türkiye’yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal temsil edecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-21 14:10:13

Türkiye, 3 bakanla Davos Zirvesi’ne gidiyor

Dünyanın etkili siyasetçileri ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılacağı Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yılki zirvesi bugün İsviçre'nin Davos kasabasında “Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları” temasıyla başlıyor. Bu yıl 50'ncisi düzenlenen Davos Zirvesi'ne 117 ülkeden 3 bin iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak. Zirveye, aralarında Trump'ın da bulunduğu 50'den fazla ülke devlet başkanı ve başbakan düzeyinde temsil edilecek. Davos'ta Türkiye'yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal temsil edecek. Çavuşoğlu'nun “Ortadoğu ve Afrika Jeopolitik görünümü” ve “NATO'nun geleceği”, Albayrak'ın da, “Küresel büyüme gündemini şekillendirmek” başlıklı oturumda konuşması bekleniyor.

Aralarında Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, SOCAR Başkanı ve TANAP Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan gibi yöneticilerinin de Davos'a katılmaları öngörülüyor.

Haber Ara