Dolar

32,5737

Euro

34,9499

Altın

2.445,59

Bist

9.716,77

Tuncay Özilhan kimdir?

Türk iş adamı Tuncay Özilhan. Tuncay Özilhan kimdir? İşte Tuncay Özilhan'ın biyografisi

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 18:10:05

Tuncay Özilhan kimdir?

Tuncay Özilhan, 9 Temmuz 1947'de Kayseri'de doğdu.

Saint Joseph Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde okumaya başlayan Özilhan, buradaki eğitiminden sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde Long Island Üniversitesi'nde İşletme masterı yaptı.

1977 yılında babası İzzet Özilhan'ın kurduğu Anadolu Holding'in bünyesinde faaliyet yürüten Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile iş hayatına başlayan Özilhan, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü, 1984 yılından itibaren Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevleri yaptı.

2007 yılının Mayıs ayında Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Tuncay Özilhan bu görevinin yanı sıra Anadolu Efes Biracılık, Efes Pazarlama, Tarbes, Coca-Cola İçecek (CCİ), Coca-Cola Satış ve Dağıtım, Hamburger Restoran İşletmeleri (McDonald's), ABank, Alternatif Finansal Kiralama, Alternatif Yatırım, Anadolu Alpha Gayrimenkul, Anadolu Elektronik (Samsung), Anadolu Termik Santralleri, Anadolu Taşıt Ticaret, Anadolu Vakfı ve Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Yönetim Kurulu Başkanlıklarını sürdürmektedir.

Tuncay Özilhan 1997 yılında 'Yılın İş Adamı' ödülünü aldı.

2001 yılında TÜSİAD Başkanlığına seçilen Özilhan, 2003 yılında bir defa daha 2 yıllığına başkan seçildikten 1 yılda sonra görevi bıraktı.

İyi seviyede İngilizce ve Fransızca bilen Özilhan üç çocuk babasıdır.

Tuncay Özilhan kimdir ne iş yapar?

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı.

Tuncay Özilhan neyin sahibi?

Tuncay Özilhan aynı zamanda Anadolu Vakfı ve çeşitli Anadolu Grubu şirketlerinin de Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Tuncay Özilhan Kimdir şirketleri?

Anadolu Grubu' nun 12 yıldır yönetim kurulu başkanlığını yapan Özilhan aynı zamanda şirkete bağlı alt şirketlerin de yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. 

Haber Ara