Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Trump'tan yeni bir yaptırım açıklaması daha

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin S-400 sitemlerini almasının ardından yaptırım kararı alıp almamak konusunda kararsız.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-19 10:32:02

Trump'tan yeni bir yaptırım açıklaması daha

Perşembe günü Amerikan Özel Olimpiyatlar takımını ağırlayan Trump, bu sırada basın mensuplarının kendisine yönelttiği Türkiye'ye yaptırım sorusu üzerine "Şu anda bunu düşünmüyoruz." şeklinde cevap verdi.

Ancak Başkan Trump aynı gün içinde konu hakkında yaptığı ikinci bir açıklamada, "Birçok neden dolayısıyla çok çok zor bir durum. Şu anda inceliyoruz, ne yapabileceğimize bakacağız." dedi.

Amerika'nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA), ABD'ye tehdit olarak görülen ülkelere 12 türde yaptırım öngörülüyor. Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler, Trump'ın bu yasa kapsamında Ankara'ya karşı yaptırım kararı alması için baskı yapıyor.

Trump'ın çelişkili açıklamaları ise Ankara ile Washington arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oluyor. Beyaz Saray'ın çarşamba günü aldığı kararla Türkiye'nin F-35 programından resmen çıkarılması işlemleri başlamıştı.

Bunun üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "ABD'nin mevcut yaklaşımından vazgeçmesini ve ilişkilerimize zarar verebilecek adımlardan kaçınmasını beklemek, stratejik ortak olarak en doğal hakkımızdır." açıklamasında bulunmuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara