Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Trump’tan, Omar İlhan'ı suçlayan skandal paylaşım!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, sosyal medyada bir komedyenin, Müslüman Kongre üyesi İlhan Omar'ı suçlayan ancak doğruyu yansıtmayan videosunu paylaştı. Trump daha önce de komedyen Williams'ın, 'yanlış' bilgiler içeren mesajlarını kendi sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-19 15:31:15

Trump’tan, Omar İlhan'ı suçlayan skandal paylaşım!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, sosyal medyada bir komedyenin, Müslüman Kongre üyesi İlhan Omar'ı suçlayan ancak doğruyu yansıtmayan videosunu paylaştı.

Komedyen Terrence K.Williams, söz konusu videoda, İlhan Omar'ın 11 Eylül terör saldırılarının 18. yıl dönümünde dans ettiğini ve eğlendiğini öne sürdü, ABD başkanı da bu videoyu paylaşarak "Demokrat partinin yeni yüzü" mesajını ekledi.

Williams, paylaşılan videonun yorum kısmında "Omar ile görüşmeliyim. 11 Eylül'de ne kutluyorsunuz böyle?" ifadelerini kullandı. Trump'ın video görüntülerini paylaşmasının ardından komedyen tartışma yaratan videoyu kendi hesabından sildi.

Görüntüler 13 Eylül'de çekilmiş

Söz konusu videonun 11 Eylül'den iki gün sonra çekildiği ortaya çıktı.

Omar İlhan'ın pop şarkıcısı Lizzo ile dans ettiği görüntüler ilk olarak "Progressive Change Campaign Committee"nin kurucularından olan Adam Green tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. İlhan Omar da aynı akşam görüntüleri kendi takipçilerine aktarmıştı.

Olayın şokunu üzerinden atmaya çalıştığını belirten Green, "9 Eylül tarihinde çekilen bir videonun 11 Eylül terör saldırılarını karalayıcı eylem kapsamında kullanılabileceğini hiç düşünemedim" ifadelerini kullandı.
Gerçeği yansıtmayan video, sosyal medyada yoğun tepkilere neden oldu. Kongre üyesi Omar, daha önce de yeterince milliyetçi olmamakla suçlanmıştı.

Kongre üyesini destekleyen birçok kişi olayın daha fazla büyümemesi ve İlhan Omar'ın hedef tahtasına oturtulmaması için Twitter'den 'gerçeği yansıtmayan' ve 'karalayıcı' olan videonun kaldırılmasını talep etti.

'ABD Başkanı hayatımı tehlikeye atan yalan bilgileri yaymaya devam ediyor'

Omar Twitter'da "ABD Başkanı hayatımı tehlikeye atan yalan bilgileri yaymaya devam ediyor. Twitter bu ayrımcılığa son vermek için ne yapıyor?" ifadelerini kullandı.

Trump daha önce de komedyen Williams'ın "yanlış" bilgiler içeren mesajlarını kendi sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara