Dolar

32,5017

Euro

34,7771

Altın

2.490,70

Bist

9.524,59

Trump’tan ‘En İyi Film Oscar’ kazanan Parazit filmine eleştiri

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 Akademi (Oscar) Ödülleri'nde En İyi Film Oscarı'nın Güney Kore yapımı ‘Parazit’ filmine verilmesini eleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-21 12:42:28

Trump’tan ‘En İyi Film Oscar’ kazanan Parazit filmine eleştiri

AFP'ye göre Trump, ABD'nin Colorado eyaletinde gerçekleştirdiği seçim mitinginde, “Akademi Ödülleri bu yıl ne kadar kötüydü. İzlediniz mi? Güney Kore ile ticaret konusunda yeterince sorunumuz var. Bir de bunun üstüne yılın filmi ödülünü mü verdiler? İyi miydi? Bilmiyorum” şeklinde bir eleştiride bulundu.

Başkanlığını, ‘America First' (Önce Amerika) sloganı üzerine inşa eden Trump, “Hollywood'un altın çağından klasik filmleri geri getirmenin zamanı geldi” diyerek, ‘Rüzgâr Gibi Geçti' tarzında filmlerin çekilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu yıl, ilk kez İngilizce dışında bir dilde çekilen film En İyi Film ödülünü kazanırken, bu ödülü alan Parazit filmi Oscar tarihine geçti.

Parazit filminin, bu yıl 92. yapılan Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen (Bong Joon Ho), En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini kazanması, Güney Kore'de büyük bir coşku uyandırdı.

ABD Başkanı ayrıca, 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında aldığı ödül esnasında yaptığı konuşmada kendi azil sürecine ilişkin göndermede bulunan aktör Brad Pitt'i de eleştirdi.

Hiçbir zaman Pitt'in hayranı olmadığını söyleyen Trump, aktör hakkında ‘küçük ukala adam' benzetmesinde bulundu.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1353369_2

Haber Ara