Dolar

32,3731

Euro

35,0014

Altın

2.325,97

Bist

9.098,04

‘Trump, Mehmet Öz’ü arattı’ iddiası

ABD Başkanı Trump’ın korona kriziyle ilgili görüş alınması için Dr. Mehmet Öz’ü arattığı iddiaları Amerika'da tartışma yarattı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-08 08:47:30

‘Trump, Mehmet Öz’ü arattı’ iddiası

ABD merkezli haber sitesi The Daily Beast'in aktardığına göre, ABD Başkanı Donald Trump, sık şekilde takip ettiği Fox News televizyonuna çıkan doktor Mehmet Öz'ün koronavirüs konusunda tavsiye alınmak üzere aranmasını istedi.

TRUMP'IN ÖNERDİĞİ İLACI TAVSİYE ETMİŞTİ

Hürriyet'te yer alan habere göre Trump'ın sık sık tavsiye ettiği sıtma ilacı ‘hidroksiklorokin'e canlı yayında destek veren Dr. Mehmet Öz'ün Başkan Trump'ın ilgisini çektiği ifade edildi.

Mehmet Öz, 24 Mart tarihinden beri 21 kez Fox News ekranlarına çıktı, Trump'ın tavsiye ettiği, ancak sağlık makamlarının onaylamadığı ilacı destekleyen açıklamalarda bulundu. Habere göre, Trump danışmanlarına Öz'ün fikirlerine ilgi duyduğunu ve konuşmayı arzuladığını belirtti. Bunun üzerine sağlık yetkililerinden Seema Verma'nın doktor Öz ile görüştüğü ve sıtma ilacı hakkında fikirlerinin öğrenildiği aktarıldı. Hürriyet'in ulaştığı Dr. Öz ise iddiaların doğru olmadığını belirtti.

RAHATSIZLIK DUYDULAR

Trump'ın televizyondan izledikten sonra ekibinden kalp cerrahı Mehmet Öz ile görüşülmesini talep etmesi bazı üst düzey isimleri rahatsız etti. Daily Beast'e konuşan bir yetkili, “Mehmet Öz'ün bu sürece dahil olmaya çalışmasını çok sinir bozucu buluyoruz. Bu süreç insanların şöhretini gösterme platformu değil” dedi. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Trump'ın sıtma ilacı açıklamasına rağmen, ilacın kullanılması tavsiyesinin yeterince güvenilir olmadığını söylemişti. Fauci bir televizyon programında Mehmet Öz ile ilacın kullanımı konusunda görüş ayrılığı yaşamıştı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara