Dolar

32,5785

Euro

34,6971

Altın

2.521,50

Bist

9.524,59

Trump Juan Guaıdo'nun eşiyle görüştü

ABD Başkanı Donald Trump Venezuela muhalefet lider Juan Guaido’nun eşiyle görüştü. Trump, “Bütün dünyada düzenleme yapıyoruz” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-29 10:19:35

Trump Juan Guaıdo'nun eşiyle görüştü

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Fabiana Rosales Oval Ofis'te Trump'la görüştü. Trump'ın kızının da hazır bulunduğu görüşmede Rosales, Venezuela'da durumun “bir ölüm kalım meselesi olduğunu ve yaşamayı istediklerini” dile getirdi.

Trump ise Moskova'yı işaret ederek “Rusya krizin vurduğu Venezuela'dan çıkmalıdır” açıklamasını yaptı. Başkan iki Rus uçağının son günlerde Venezuela'ya iniş yapmasına göndermede bulundu.

Toplantıda hazır bulunan ABD Dışişleri bakanı Mike Pompeo ise Rus mevkidaşı Sergei Lavrov'u yardı, Rus askeri personelinin olaya karışmasının “Ağırlıklı olarak Geçici Başkan Juan Guaido'yu destekleyen Venezuelalıların acı çekmesini sürdürme riski yaratıyor” dedi.

Rusya ise Venezuela'ya askeri personel gönderdiğini onayladı ve savundu. Gönderilen uçakların ise 2001 yılında iki ülke arasında imzalanan askeri-teknik anlaşmanın gereği olduğu belirtildi.

Rusya Venezuela'ya karşı alınan ABD önlemlerine karşı çıkıyor ve Washington'u Venezuela'da BM tüzüğüne rağmen darbe düzenlemekle suçluyor.

Kaynak: Presstv

 

Haber Ara