Dolar

32,5109

Euro

34,5757

Altın

2.492,36

Bist

9.548,09

Trump'ın heykeli İtalya'da görücüye çıktı

Trump’ı Warhammer savaş oyunundaki savaşçı şeklinde betimleyen dev bir statüsü İtalya’da bir gösteride kullanıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-20 10:23:57

Trump'ın heykeli İtalya'da görücüye çıktı

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

ABD Başkanı Donald Trump'ı “Warhammer 40.000” adlı video oyununda kılıç kuşanmış korkunç “Tanrı-imparator” karakteri olarak betimleyen dev bir heykel İtalya'da bir hafta sonu gösterisinde belirdi.

Tehditkar Trump karakterinin üreticisi Fabrizio Galli, Warhammer 40,000 oyunundan esinlendiğini çünkü dünyanın entellektüel tartışma dönemini uzun süre önce arkasında bırakarak şimdilerde “bir kurgu” ve “sanal hayat” dönemine girdiğini ifade etti.

Trump benzeri heykel, elinde “vergileriniz” adını taşıyan bir kılıç ve kılıcın etrafında mavi Twitter kuşları uçuşurken betimlenmiş. 

İtalyan basınına konuşan Galli kılıçtaki deyimin aynı zamanda küfür içeren bir “vergileriniz” “ sizi ilgilendirmez” anlamına da geldiğini söyledi. Twitter kılıcının “bir şaka” olduğunu ekledi.

 “Bu bir şaka ancak gerçekte O nükleer füzeler yerine ekonomi ile milletleri yıkmaya çalışıyor. Bu Trump gibi güçlü adamlar tarafından kullanılabilecek en güçlü eylemlerden birisi” yorumunda bulundu.

 Korkutucu heykel ise batmadan yüzen “Master Drone” adlı bir aletin üzerinde pençeli elini sallayarak seyredenlere çatık kaşla bakıyor.

Heykel ise yıllık Carnevale Di Viarreggio adlı kağıt hamurundan yapılma heykellerin görücüye çıkarıldığı bir festival. Festivale Toskana'da 600 bin civarında kişi katılıyor.

Heykeltraş Galli alaycı bir şekilde “Tanri imperator Trump” dediği ABD başkanın heykeli oluştururken kendisine nasıl ilham verdiğini festivalin web sitesinde ayrıntılarıyla anlatıyor.

“Donald aya geri dönmek, Mars'a sehayat etmek ve ilk uzay ordusunu kurmak istiyor” diyen Galli, “Ultra askerler? Mega askerler? Bilginlerin, filozofların eski ve yığranmış kültürün zamanı sona erdi. Biz bir fantazi çağına ve sanal hayat dönemine girdik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İndependent

 

Haber Ara