Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Trump’ın Damadı’na, ‘Prens Selman’ uyarısı!

ABD Başkanlık Müşaviri ve BM Özel Raportörü Anais Calamar, Başkan Trump’ın damadı Jared Kushner’a, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile WhatsApp üzerinden konuşurken dikkat etmesini tasviye etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-25 15:30:33

Trump’ın Damadı’na, ‘Prens Selman’ uyarısı!

Amerikan haber kanalı CNN, ABD Başkanlık Müşaviri ve BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Kalamar'ın, Amazon'un sahibi Amerikalı milyarder Jeff Bezos'un telefonunun Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman tarafından hacklendiği ve telefonundaki bilgilerin çalındığı haberlerinin Batı medyasında yer almasından sonra, Trump'ın damadı Kushner'ı uyardığını açıkladı.

Raportörü Kalamar, milyarder Jeff Bezos'un telefonunun hacklenmesinden sonra, Kushner'i uyarmak zorunda kaldığını ve bilgi güvenliği alanındaki prosedürleri yeniden gözden geçirmeye çağırdığı söyledi.

Kalamar, "Umarım Trump'ın damadı ve şu andaki diğer görevliler telefonlarını değiştirecek, tarayacak ve en iyi siber güvenlik uzmanlarıyla iletişim kuracak; böylece bu korsanlık stratejisi ve politikasının tüm sonuçlarını ortaya çıkarabilecekler" dedi.

ABD Başkanı Trump'ın damadı ve Ortadoğu özel temsilcisi Jared Kushner'in, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yakın ilişkiler içinde olduğu ve sıklıkla WhatsApp üzerinden haberleştikleri biliniyor.

Konuyu ABD açısından daha ilginç kılan bu durumda kamuoyu iki sorunun cevabını merak ediyor: Kushner'in telefonu da hacklenmiş mi?

İngiliz The Guardian gazetesi, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın WhatsApp uygulaması üzerinden mesajlaştığı Amazon'un sahibi milyarder Jeff Bezos'un telefonunu hacklediği iddiasında bulunmuştu.

Birleşmiş Milletler'den yapılan son dakika açıklamasında ise, “Suudi Prens bin Selman, Jeff Bezos'un telefonun hacklenmesine karışmış olabilir" ifadeleri kullanılmıştı.

BM uzmanlarının raporunda, Amazon'un kurucusu Bezos'un telefonun hacklenmesinde İsrail tabanlı casus yazılım kullanılmış olabileceği ifade edilmişti.

Haber Ara