Dolar

32,4926

Euro

34,5846

Altın

2.480,10

Bist

9.561,22

Trump'ın damadı Cemal Kaşıkçı ile ilgili konuştu

ABD Başkanı Trump'ın danışmanı ve damadı Kushner, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-11 14:53:09

Trump'ın damadı Cemal Kaşıkçı ile ilgili konuştu

Kushner, dün ABD merkezli haber kanalında yayınlanan röportajda Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında istihbarat kurumlarının çalışma yapmayı sürdürdüğünü belirtti ve "Adaletin yerini bulacağına inancımız tam" dedi.
Daha sonra İsrail ve Filistin ilişkilerini değerlendiren Kushner, Orta Doğu bölgesine daha geniş açıdan baktıklarını ve İsrail ve Filistin arasındaki bir anlaşma yapılmasına odaklandıkları da belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın farklı tarafları bir araya getirmeye odaklandığını belirten Kushner önümüzdeki birkaç ay içerisinde İsrail ve Filistin ilişkilerini konu alan planlarını uygulayacaklarını söyledi.

Kushner, bahsettiği planların İsrailliler'in yaşamını güvence altına alacağını ve Filistinliler için de daha iyi yaşam koşulları sağlayacağını ifade etti.
New York Times, Pazartesi günü yayımladığı haberinde Kushner'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın sorumlu olduğunu ve Kushner'ın kendisiyle iletişimde olduğunu yazmıştı.

Kushner, röportaj sırasında bu iddiaya ilişkin bir açıklama ise yapmadı.

Haber Ara