Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Trump’ın avukatı Michael Cohen’in ortağı vergi kaçırmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Michael Cohen’in adının karıştığı bir soruşturma daha gündeme geldi. New York Times’ın haberine göre Cohen’in bir iş ortağı soruşturmalarda savcılarla işbirliğine gitti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-23 14:00:37

Trump’ın avukatı Michael Cohen’in ortağı vergi kaçırmış

TIMETURK | ÇEVİRİ

Taksi Kralı” olarak da bilinen Rus kökenli iş adamı Evgeny Freidman'ın vergi kaçakçılığından yargılandığı davada hapsinin erteleneceği, devlet ya da federal soruşturmalarda ise savcılara yardım edeceği gazetenin haberinde yer aldı.

VERGİ KAÇIRDIĞINI KABULE ETTİ

New York Başsavcılık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Freidman mahkemede kendisine atfedilen suç isnadını kabul etti ancak savcılarla işbirliği yapıp yapmadığını belirtmedi.

Evgeny Freidman

G3IENIEDXFGKGU47RLZM3MVWLU

COHEN ORTAKLIĞI KESMEDİ

Freidman'ın yıllardır taksi işinde Trump'ın kişisel avukatı Michael Cohen'in ortağı olduğu biliniyor. Hatta geçtiğimiz yıl New York'ta Freidman'ın taksi plakası yönetmekten men edilmesinin ardından bu ticari ilişkinin devam ettiği haberde yer aldı

Freidman'ın avukatı Patrick Egan gazeteye yorum yapmaktan kaçınırken Freidman'ın 5 milyon dolar civarında vergiyi kaçırmaktan ve her biri en fazla 25 yıla kadar hapis talep edilen beş diğer iddiayla suçlandığı belirtildi.

BİR İTİRAF İLE YASADAN 5 YIL FAYDALANABİLİR

Sadece bir vergi kaçakçılığını itiraf etmekten iş adamının beş yıl denetimlik serbestlikten faydalanacağı ise yine New York Başsavcılığı tarafından bildirildi.

Cohen ise konu hakkında kendisine yöneltilen sorulara hemen cevap vermedi. New York Federal savcıları Trump'ın 2016 seçim kampanyası ile ilgili diğer suçlamaların yanı sıra Cohen'in de banka ve vergi kaçakçılığına karışıp karışmadığını da araştırdıkları belirtildi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

902024

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara