Dolar

32,5748

Euro

34,9587

Altın

2.444,52

Bist

9.716,77

Trump’ın avukatı Michael Cohen ile ilgili yeni bir 'Katar' iddiası daha

Trump’ın avukatı Michael Cohen’in FBI baskınından kısa süre önce Katar Ekonomi Bakanı ile de görüştüğü iddia edildi. Katar cephesinden gelen açıklamada 'Hiçbir zaman Cohen'in müşterisi olmadık' denildi fakat buluşmanın gerçekleşip gerçekleşmediği belirtilmedi. İşte ayrıntılar...

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-22 14:34:14

Trump’ın avukatı Michael Cohen ile ilgili yeni bir 'Katar' iddiası daha

TIMETURK | ÇEVİRİ

The Washington Post'un iddiasına göre ABD Başkanı Donald Trump'ın uzun süredir kişisel avukatı olan Michael Cohen, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı ile FBI'ın geçen ayki baskınından kısa süre önce Florida'da buluştu.

KATAR EKONOMİ BAKANI İLE FBI BASKINI ÖNCESİ GÖRÜŞMÜŞ

Kraliyet ailesinin de bir üyesi olan Katarlı bakan Ahmed bin Jassim bin Mohammed Al Thani ile Cohen'in buluşma haberi ise yine The Washington Post'ta yer alan 2016 yılında Katar hükümetinden 1 milyon dolar istemesi konusundaki haberden iki gün sonra yayınlandı.

Gazeteye göre Cohen, zengin bir Arap ülkesi olan Katar'dan Trump örgütlenmesinde nüfuz sahibi olabilmek için Trump ailesine para ödemesini istiyordu fakat bu isteği Katar tarafından reddedildi.

JARED KUSHNER DE İŞİN İÇİNDE

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü ise The New York Times, Trump'ın damadı Jared Kushner'in New York'ta borca batmış ve Katar hükümetinin sahip olduğu bir emlak şirketi tarafından borçtan kurtarılan bir ofis binasını satın almak üzere olduğunu yazmıştı.

Cuma günü ise Foreign Policy dergisinde iki kaynaktan yararlanılarak Katarlı Bakan Ahmed bin Jassim bin Mohammed Al Thani'nin geçtiğimiz ay Miami'de buluştuğu haberleştirildi.

Kaynaklar, ikilinin toplantısında neler konuşulduğunu Foreign Policy'e açıklamayacaklarını bildirdiler. Katar'ın çeşitli Amerika şehirleriyle ekonomik ve kültürel ortaklığını vurgulamak için yapılan dört günlük bir araba yarışı organizasyonun başlangıcında görüşmenin gerçekleştirildiği aktarıldı.

KATAR: HİÇBİR ZAMAN COHEN'İN MÜŞTERİSİ OLMADIK

Katar elçiliğinden bir sözcü Cohen'in Al Thani ile buluşmak istediğini doğruladı ancak buluşmanın gerçekleşip gerçekleşmediği belirtilmedi.

Foreign Policy'ye konuşan sözcü, "Katar devleti hiçbir zaman Mr. Cohen'in bir müşterisi olmamıştır” denildi.

NELER YAŞANDI?

Katar lideri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani araba yarış organizasyonunun ardından 10 Nisan'da Oval Ofis'te Trump'la buluşmuştu.

Buluşmadan önceki gün 9 Nisan'da ise FBI ajanları Cohen'in New York'taki evine ve ofisine hatta evi tadilatta olduğu için ailesiyle birlikte kaldığı otel odasına da girerek arama yapmışlardı.

Savcılar halen Cohen'in iş anlaşmalarına dair muhtemel suçları araştırıyorlar.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

899479

Haber Ara