Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump: Bu köpeği kovman iyi işti

Trump, daha önce Beyaz Saray'da görev yapan ve kendisini 'ırkçılıkla' suçlayan Newman için 'köpek' benzetmesini kullandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-15 14:20:51

Trump: Bu köpeği kovman iyi işti

ABD Devlet Başkanı Donald Trump eski Beyaz Saray yardımcılarından Omarosa Manigault Newman'la kamuya açık tartışmasını sürdürmeye devam ediyor. Trump kendisini ırkçı ifadeler kullanmakla suçlayan Newman'a bu kez “köpek” diye hitap etti.

Trump ve Newman arasındaki ağız dalaşı geçtiğimiz Salı günü Newman'ın Trump'ın televizyon şovu Çırak'ta çalıştığı günlerden Beyaz saray yardımcısı olarak göreve alındığı döneme kadar Trump'ın ırkçı ifadeleriyle ilgili yeni kayıtlar paylaşmasıyla kızıştı.

"BU KÖPEĞİ ACİLEN KOVMASI İYİ İŞTİ"

Trump twitter üzerinden “Çılgına dönmüş ve ağlayan bir ayak takımına Beyaz Saray'da iş verirsen tabi ki işe yaramaz. John Kelly'nin bu köpeği acilen kovması iyi işti!” diye paylaşımda bulundu.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında işten atılan Newman, Trump'ı aşağılayıcı açıklamalar yapmak ve Afro-Amerikalılar, Filipinliler ve diğer azınlıklar hakkında ırkçı ifadeler kullanmakla suçlamıştı. Amerikan Başkanı “insanları renkleri nedeniyle aşağılama ve onların zekalarını sorgulamada” bir kalıba sahip yorumunda bulundu.

Newman, Beyaz Saray'da Halkla İlişkiler bölümünde iletişim direktörü olarak görev aldı. Newman Trump'la ve kampanya yardımcılarıyla yaptığı birçok görüşmenin sesli kayıtlarını ve John Kelly tarafından işten atılma kaydonı da kamuyla paylaştı.

NEWMAN: "BENİ SUSTURAMAZSINIZ

Trump'ın seçim kampanyası ise eski Beyaz Saray yardımcısı Newman'ı gizlilik anlaşmasını ihlal nedeniyle dava etti. Newman ise Trump kampanya ekibinin yasal girişimleri nedeniyle “susturulup” “kabadayılığa” maruz bırakılamayacağını ilan etti.

Haber Ara