Dolar

32,4910

Euro

34,7468

Altın

2.419,48

Bist

9.685,79

Trudeau, polis şiddetine karşı diz çöktü: ABD’den tepki gecikmedi

Kanada’da, polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden George Floyd anısına düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolara Başbakan Justin Trudeau da katıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-06 14:25:08

Trudeau, polis şiddetine karşı diz çöktü: ABD’den tepki gecikmedi

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan şiddetli protestolar, Kanada'da da devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ülkedeki gösteriler şiddete dönüşmüş, Montreal kentindeki protestolarda göstericiler, polisle çatışmıştı.

Bugünkü eylemlere Kanada Başbakanı Justin Trudeau da katıldı. Floyd anısına, Parlamento binası önünde gerçekleşen gösterilerde polis şiddetine ve ırkçılığa karşı tam 3 kere diz çöken Trudeau, bu hareketiyle eylemciler tarafından alkışlandı.

Trudeau'nun diz çöktüğü sırada birçok gösterici de “Trump'a karşı sesini çıkar!” sloganlarıyla Kanada Başbakanı'nı eleştirdi.

CUMHURİYETÇİ SENATÖRDEN TEPKİ

Cumhuriyetçi senatör Joseph Theodore Lewis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Justin Trudeau ırkçılığa son vermek için diz çöktü, artık bu da ne demekse. Bu, ırkçılığın sona ermesi için yüzünü siyaha boyamak kadar etkili ki kendisi bunu da yaptı” ifadelerini kullandı.

Haber Ara