Dolar

32,5733

Euro

34,6669

Altın

2.520,86

Bist

9.524,59

'Tren hattında sinyal sistemi yoktu'

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Başkanı Hasan Bektaş, 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası 'Tren hattında sinyal sistemi yoktu' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-13 12:33:38

'Tren hattında sinyal sistemi yoktu'

Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre, Ankara'da 9 yolcunun yaşamını yitirdiği yüksek hızlı tren kazasını değerlendiren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Başkanı Hasan Bektaş'ın açıklaması, kazanın sebebini ortaya koydu.

"Bu hatta sinyal sistemi olsaydı bu kaza yaşanmazdı" diyen Bektaş, "Bu hat, Kayaş-Sincan arası banliyö güzergâhının da bulunduğu, aynı zamanda yüksek hızlı trenin de kullandığı hat. Burada sinyalizasyon sistemi hazır olmadan hat ulaşıma açıldı. Buradaki tren işletmeciliği, sinyal yetişmediği için telsizlerle yapılıyor. İlkel bir yöntem olan telsizlerle anlaşma sağlanınca sonuç bu oldu. Bir yanlış anlama nedeniyle bu kaza meydana gelmiş. Bu hatta sinyal sistemi olsaydı, böyle bir kaza yaşanmazdı" açıklaması yaptı.
Üst üste gelen ölümcül kazaların özelleştirmenin sonucu olduğunu belirten Bektaş, "Hat tamamlanmadan neden ulaşıma açılıyor?" sorusuna ise "Tıpkı Pamukova'da yaşanan kaza gibi. Açtık demek için açıyorlar. Demiryolları özelleştirme nedeniyle ikiye ayrıldı. Bu kazalar özelleştirmenin ve şov amaçlı iş yapmanın en açık yansımasıdır" yanıtını verdi.

Haber Ara