Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

Tonlarca mektup sekiz senedir Filistinlilere ulaşmayı bekliyor

2010 yılından beri Filistinlilere gelen mektuba el koyan İsrail yönetimi, bir kereliğe mahsus mektupları sahiplerine ulaştırmaya başladı. İsrail, mektupların sahiplerine ulaşmasını jest olarak değerlendirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-17 13:43:49

Tonlarca mektup sekiz senedir Filistinlilere ulaşmayı bekliyor

Haaretz gazetesinde yer alan bir habere göre, İsrail 2010 yılından bu yana Ürdün'de Filistinlilere gelen tonlarca mektuba el koydu, mektupların sahiplerine “ulaşmasına” ise yeni izin verildi.

İSRAİL: JEST YAPTIK

İsrail Filistin Halkla İlişkiler Genel Ofisi (COGAT) bir kereliğine mahsus olmak üzere Batı Şeria'ya gitmesi gereken mektupların ve diğer gönderilerin sahiplerine ulaşmasını bir “jest” olarak değerlendirdi. İsrail tarafından adeta bir “lütuf” olarak görülen işlem hakkında COGAT'tan yapılan açıklamaya göre bu jest “kanunun izin verdiğinin ötesine geçti ve sorunun çözülmesi için görüşmeler devam ediyor" denildi.

COGAT açıklamasında “Yaklaşık bir yıl önce İsrail ve Filistin Yönetimi arasında prensipte bir anlaşma imzalandı. Mutabakat anlaşması henüz doğrudan gönderim konusunda henüz sonuçlanmadı; konu ise işleve konulmak üzere ileri bir safhada yer alıyor. Bu nedenle şu anda doğrudan posta gönderimi yapılamıyor” denildi. İsrail İletişim ve Gümrük Bakanlığı'nın haberi olarak uygulamaya konduğu ifade edildi.

FİLİSTİN YÖNETİMİ: ADRESLER DÜZGÜN DEĞİLDİ

Filistin Posta Servisi Yöneticisi Hüseyin Sawafta ise İsrail'in düzgün adres belirtilmediği için postaları alıkoyduğunu ifade ederek şu anda işçilerin soruna çözüm bulmaya çalıştığını belirtti.

İsrail Filistinlilerin postaları için hizmet ücreti alırken, Filistin posta servisine doğrudan gönderimleri engelliyor.

Haber Ara