Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

The New York Times: Trump'ın damadı Kushner yıllarca vergi ödemedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner'ın yıllarca gelir vergisi ödemediği iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-15 11:46:23

The New York Times: Trump'ın damadı Kushner yıllarca vergi ödemedi

Beyaz Saray'ın kıdemli danışmanlarından olan Jared Kushner'in 2009-2016 yılları arasında çok az ya da hiç gelir vergisi ödemediği ileri sürüldü. The New York Times ise haberini gizli mali belgelere dayandırdı. Gezetenin haberine göre gelir vegisi ile ilgili bilgiler Kushner'e borç para verecek bir kurum tarafından onun mali durumunu incelemeye alınması sonbucu ortaya çıktı. Kushner'in vergi faturaları ise maddi varlığının değerini düşürmesi yoluyla ne kadar menfaat sağladığını gösteriyor. Haberde incelenen belgelerden hiçbirinin ise Kushner veya şirketinin kanunları ihlal ettiğini yansıtmadığı aktarıldı.

Kushner'in avukatı Abbe Lowell'in sözcüsü Peter Mirijanian ise Reuters'e konuşarak gazetenin varsayımlarına Kushner'in cevap vermeyeceğini belirtti. Gazetenin ulaştığı bilgilerin ise “tamamlanmamış evraklardan kanunların ve iş anlaşmalarının gizliliğinin ihlali sonucu elde edilmiş belgeler” olduğunu öne sürdü. Kushner'in ise “sayısız muhasebeci ve avukatın tavsiyeleri sonucu bütün vergilerini bütün kanun ve tüzükler gereği ödediği” sözcü tarafından beyan edildi.

Gazetenin incelediği kayıtlarla ilgili yayın organı tarafından Kushner'in ne kadar vergi ödediğini açıkça belirtmezken, “ödenebilir gelir vergileri” ve “peşin ödenen vergiler”in miktarına dair tahminler içeriyor.

Gazete yıllarca vergi ödemelerinin “sıfır” olarak görüldüğü ancak 2013 yılında Kushner'in ödenebilir gelir vergilerinin 1.1 milyon dolar olarak beyan edildiğini de yazdı.

Jared Kushner'İn kendisinden ve Beyaz Saray'dan da konuyla ilgili bir açıklama gelmediği belirtildi.

Kaynak: telegraph.co.uk

Haber Ara