Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Temel Karamollaoğlu: Alevilik İslam’ın bir parçasıdır, ayrı bir din değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Alevilik İslam dininin bir parçasıdır. Sanki ayrı bir din varmış gibi takdir edilmesini doğru bulmuyorum' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 10:22:19

Temel Karamollaoğlu: Alevilik İslam’ın bir parçasıdır, ayrı bir din değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Haber Global'den Senem Toluay'ın sorularını yanıtladı.

"ALEVİLİK AYRI BİR DİN DEĞİL"

Karamollaoğlu cemevlerinin statüsüne dair, “Alevi ileri gelenleriyle geldiğim noktada Alevilik İslam dininin bir parçasıdır” diyerek, “Sanki ayrı bir din varmış gibi takdir edilmesini doğru bulmuyorum” görüşünü savundu.

İZMİR KARARINA ELEŞTİRİ

Karamollaoğlu, "Alevi ileri gelenleriyle geldiğim noktada alevilik İslam dininin bir parçasıdır. Sanki ayrı bir din varmış gibi takdir edilmesini doğru bulmuyorum. Cumhuriyetin kuruluşundan beri cemevleri dahil tekkeler kapatılmış. Bu durum bir bütün olarak uzlaşılması gerek. İzmir'de alınan kararla ne maksatla alınıyor. Diğer tekkeler de bu şekilde gündeme gelirse ne diyeceksiniz?" dedi.

İZMİR'DE İBADETHANE KAPSAMINA ALINDI

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 13 ocakta gerçekleştirilen ilk oturumunda il genelindeki 7 cemevinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesine yönelik komisyonlardan gelen kararı, oy çokluğu ile kabul etti.

İSTANBUL'DA İBADETHANE OLMASI KABUL EDİLMEDİ FAKAT TEMİZLİĞİNİ İBB'NİN YAPMASI KABUL EDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ise 16 Ocak'ta gerçekleştirilen oturumda 'cemevlerinin ibadethane sayılması' oylandı. Geçerli oy sayısına ulaşılamadığı için kabul edilmedi. Fakat cemevlerinin temizliğini İBB'nin yapması konusunda oy birliği sağlandı.

"DERGÂHLAR DA İBADET HANE SAYILSIN"


İslam'da ibadethane olarak kabul edilen caminin yanı sıra cemevinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin cemevlerini ibadethane olarak kabul ettiğini açıklaması üzerine konu birkaç gün önce sosyal medyada da gündeme geldi.

"BİSAV KARARININ ARKASINDA SİYASİ HESAPLAŞMA VAR"

Karamollaoğlu, gündemdeki Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum kararını da eleştirdi. Karamollaoğlu, “Vakıflara böyle müdahale edilemez. Eğer vakıfta suç işleniyorsa savcıları görevlendirir daha sonra bir karar alırsınız. Ama hislerle bu iş bu şekilde gitmez. Suçları ispat edilemeyen kişiler suçsuz olduğu anlamına gelir. Bilim Sanat Vakfı'na yapılan doğrudan doğruya siyasi hesaplaşma” dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 50'Yİ BULAMACAK"

Millet İttifakı'na devam edeceklerini kaydeden Karamollaoğlu, “Cumhur ittifakı artık yüzde 50'yi bulma ihtimalini kaybetti. Yapılan anketlerde bu açıkça görülüyor” iddiasını dile getirdi.

 

Haber Ara