Dolar

32,5998

Euro

34,7911

Altın

2.407,54

Bist

9.645,02

Tek donörden dört hastaya kanser nakli

Dört alıcının, böbrek, akciğer veya karaciğer naklinden birkaç yıl sonra kansere yakalandığını yazdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-20 22:46:00

Tek donörden dört hastaya kanser nakli

TIMETURK | ÇEVİRİ

Le Point.frnin CNN Amerika ajansının verdiği habere dayanarak hazırladığı haberde, dört alıcının, böbrek, akciğer veya karaciğer naklinden birkaç yıl sonra kansere yakalandığını yazdı.

2007'de bir felç olan 53 yaşında bir kadının ölümünden sonra, ailesi organlarını bağışlamak istedi. Dokular analiz edildi ve anormal bir durum görülmedi. Daha sonra organlar dört Avrupalı ​​hastaya nakledildi.

Ancak on altı ay sonra, akciğerleri alan hastanın analizlerinde lenf nodu kanserine yakalandığı ve birkaç ay sonra hastalığa boyun eğeceği ortaya çıktı. Birkaç yıl sonra, sol böbreği alan hasta kanser fulgürasyonu sonucu öldü ve ilerleyen zamanlarda, 2014 yılında karaciğer nakledilen hasta da aynı koşullar altında hayatını kaybetti.

Her durumda, kanser tüm vücuda yayıldı. Böbreği alan son hasta da kansere yakalandı, ancak ağır kemoterapi ve nakledilen organının bir kısmının çıkarılmasıyla kurtuldu.

Normal koşullarda, kanserli kişiler istisnai durumlar dışında, organlarını veremezler. Bu sayede kanser iletim riski% 0,01 ile% 0,05 arasında çok düşük bir seviyede karşılaşılmaktadır. Organlar nakil sırasında sadece mikro-metastazlardan etkilenmiştir. Böylece dört alıcıya bulaşmışlardır.

 

Haber Ara