Dolar

32,5356

Euro

34,8206

Altın

2.435,67

Bist

9.734,35

Suzan Sabancı Dinçer kimdir?

Türk iş kadını Suzan Sabancı Dinçer... Suzan Sabancı Dinçer kimdir? İşte Suzan Sabancı Dinçer'in biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-19 18:16:13

Suzan Sabancı Dinçer kimdir?

Suzan Sabancı Dinçer 1965 senesinde Erol Sabancı ve Belkıs Sabancı çiftinin kızı olarak dünyaya geldi. 28 Mart 2008'de Akbank Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Bu pozisyonundan önce Akbank Yönetim Kurulu'nda 11 sene murahhas üye olarak görev yapmıştır.

1989 senesinde Akbank'ta hazine bölüm başkanı olarak vazife yapan Dinçer, 1994 senesinde Akbank'ta hazineden sorumlu genel müdür yardımcılığına atandı. 1997 senesinde fon yönetimi ve uluslararası ilişkilerden sorumlu murahhas üye, 2000 senesinde ise tüm konulardan sorumlu murahhas üye olarak yönetim kuruluna getirildi. 27 Mart 2015'de Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Dinçer, lisans eğitimini İngiltere'deki Richmond Üniversitesi'nde finans ve uluslararası pazarlama üzerine yaptı. Ayrıca ABD'de Boston Üniversitesi'nden işletme dalında lisans üstü (MBA) dereceye sahiptir.

Suzan Sabancı Dinçer, Institute of International Finance Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelişmekte Olan Ülkeler Danışma Kurulu Üyesi, National Bank of Kuwait Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi, Blackstone Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi ve Harvard Üniversitesi Küresel Danışma Kurulu Üyesi'dir.

Dinçer, küresel-yerel ekonomik gelişmeler ve bunların Türkiye için stratejik çıkarımlarını tartışarak değerlendirmelerde bulunmak için oluşturulan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun kurulmasına öncülük etmiştir. Aynı zamanda, Chatham House Mütevelli Heyeti'nde görev almaktadır ve DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi'nin yürütme kurulu başkanıdır.

İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için yaptığı katkılardan dolayı Dinçer'e 2012 senesinde, Kraliçe II. Elizabeth adına ''Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği'' (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire-CBE) nişanı verilmiştir.

Suzan Sabancı Dinçer, Global İlişkiler Forumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Forum İstanbul Onursal Danışma Kurulu Üyeliği ve TÜSİAD Üyeliği vazifelerini yürütmektedir. Aynı zamanda İstanbul Lüksemburg Fahri Konsolosu'dur.

Başta kültür-sanat, eğitim, girişimcilik ve çevre konuları olmak üzere, sosyal sorumluluk alanında da birçok sorumluluk üstlenen Dinçer, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Endeavor Türkiye Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve Akbank Sanat Danışma Kurulu Üyeliği vazifelerini yürütmektedir.

Sabancı Dinçer liderliğinde, Akbank Türkiye'de mevduat bankaları arasında GRI (Global Reporting Inititative) standardında hazırlanan ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınlamıştır. Ayrıca Karbon Saydamlık Projesi'nin Türkiye'de hayata geçirilmesine destek olarak bu alanda öncü bir rol üstlenmiştir.

Suzan Sabancı Dinçer evli, iki çocuk annesidir.

Haber Ara