Dolar

32,4663

Euro

34,6962

Altın

2.436,70

Bist

9.908,63

Suudilerden İran'la uzlaşma sinyali

Suudi kaynaklardan alınan bilgiye göre Suudi Arabistan’a yaptırım uygulanırsa İran’la uzlaşma mümkün olacak.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-15 11:16:24

Suudilerden İran'la uzlaşma sinyali

Gazeteci Cemal Kaşıkçı vakası üzerinden Suudi Arabistan'ın üstündeki küresel baskı arttıkça Suudi Arabistan'ın ihtimal dahilindeki cezaları geri püskürtmek için İran'La uzlaşma da dahil bir dizi önlemleri gündemine aldığı öne sürüldü.

Suudi Arabistan'ın Al-Arabiya haber ağının verdiği bilgiye göre önleyici plan dahilinde Suudi yetkililer “30'un üzerinde önlem” düşünüyor.

Al-Arabiya Genel Müdürü Turki Aldakhil tarafından yazılan haberde, “Suudi Arabistan'a Batı tarafından yapılacak her türlü yaptırım krallığın diğer seçeneklere başvurmasına neden olacaktır” açıklaması yapıldı.

Aldakhil krallığın Rusya'ya Suriye, İsrail, Lübnan ve Irak'a yakın Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki Tabuk'te bir askeri üs verebileceği konusunda uyarıda bulundu. Yazısında, “O zaman Hamas ve Hizbullah düşmanlardan dostlara dönüşür, Rusya'ya bu denli yakınlaşmak İran'a da yakınlaşmak hatta uzlaşmak anlamına bile gelir” diye ekledi.

Haber, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasında krallığın olduğu ortaya çıkarsa Riyad “ağır sonuçlarına katlanabilir” açıklamasının ardından geldi.

İran ile birlik olmanın yanı sıra Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarıyla oynayabileceği, ABD ile yapılan büyük silah satış sözleşmelerinden cayabileceği ve Washington ile istihbarat bağlarını yeniden ele alacağı” aynı yazıda belirtildi.

Kaynak: presstv.com

Haber Ara