Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Suudi heyetinin, YPG’ye destek turu sürüyor!

Bölgedeki Türkiye karşıtı Arap aşiretlerini ziyaret ederek, YPG-DSG’ye destek vermelerini isteyen Suudi Arabistan'ın Körfez İlişkileri Bakanı Samir El Sabhan eşliğinde bir Suudi heyeti, YPG-DSG ve ABD temsilcileriyle görüşmek için Deyr ez Zor’a geldiği öğrenildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-16 14:41:05

Suudi heyetinin, YPG’ye destek turu sürüyor!

buyuk1_31

Mısır, Suudi Arabistan ve BAE'nin Suriye politikası Türkiye düşmanlığı üzerinden yeniden şekillenmeye başladı. Bölgedeki Arap aşiretlerle görüşen bu ülkeler, yeniden bir nüfuz oluşturma arayışında. Geçen hafta Suudi Arabistan'ın Körfez İlişkileri Bakanı Samir El Sabhan eşliğinde bir Suudi heyeti, bölgedeki Arap aşiretlerini ziyaret ederek, YPG'in öncülüğünde kurulan DSG'nin desteklenmesini istemişti.

Suudi heyetinin şimdi de YPG-DSG ve ABD temsilcileriyle görüşmek için Deyr ez Zor'un doğusuna geldiği öğrenildi.

Suudi Arabistan'dan bir diplomatik delegasyon, Suriye'ye gelerek ABD ve Demokratik suriye Güçleri (DSG) temsilcileriyle görüştü.

Deyr ez Zor'un doğusuna gelen delegasyonun içerisinde Suudi bakan Tamer Es-Sabhan'ın da olduğu aktarılırken, temaslar Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve DSG kaynakları tarafından doğrulandı.

MALİ MESELELER GÖRÜŞÜLDÜ

ABD'li bölge sorumlusu Joel Rayburn ve eski ABD'li Bahreyn büyükelçisi William Roebuck ile görüşen Suudi bakanın, Deyr ez Zor Sivil İdaresi Eş Başkanları Kassan el-Yusuf ve Leyli el-Hasan ile görüştüğü aktarılıyor.

Görüşmelerde, Suudilere "Yapılan mali yardımların DSG kontrolündeki bölgelerde nasıl kullanıldığının anlatıldığı" ve "hangi konularda mali yardıma ihtiyaç olduğu" konuşuldu.
Suudilerin, "bölgedeki Arap aşiretlerle DSG arasındaki gerilimi azaltmak istediği" aktarılıyor.

ARAP AŞİRETLER TÜRKİYE VE KATAR'A
YAKINLAŞMAMALARI KONUSUNDA UYARILMIŞTI

Suudi Bakan, Deyr ez Zor ilinin doğusundaki El Ömer Petrol sahasında Arap aşiretlerinin temsilcileri ile de bir araya gelmiş, toplantıda, IŞİD'e karşı mücadeleye ve bölgedeki Araplara yardım sözünde bulunan El Sabhan, karşılığında YPG'ye destek istemişti.

Kaynaklar, El Sabhan'ın ayrıca, Türkiye ve Katar ile yakınlaşmamaları konusunda aşiretleri uyardığını belirtmişti. Bakan El Sabhan, daha önce de YPG kontrolü altındaki bölgelere ziyaretlerde bulunmuştu.

buyuk3_33

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara