Dolar

32,5355

Euro

34,8134

Altın

2.425,09

Bist

9.725,21

'Suudi Arabistan'ın en etkili 50 kişisinden biri': İsrail, Körfez ülkelerinin siyasi ve ticari ortağı!

Kendisini “Suudi Arabistan’ın en etkili 50 kişisinden biri” olarak tanıtan Suudi gazeteci Abdülhamid el-Gabin, “İsrail, Körfez ülkeleri için siyasi ve ticari bir ortak olacak” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-20 14:18:38

'Suudi Arabistan'ın en etkili 50 kişisinden biri': İsrail, Körfez ülkelerinin siyasi ve ticari ortağı!

TIMETURK | DIŞ HABERLER SERVİSİ

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ile ilişkileri her geçen gün artırırken, Suudi Arabistanlı gazeteci Abdülhamid el-Gabin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kendisini twitter profilinden “Suudi Arabistan'ın en etkili 50 kişisinden biri” olarak tanıtan Suudi gazeteci el-Gabin, “Gelecek dönemde bölgede barış ve istikrar” başlıklı konuşmasında “İsrail, Körfez ülkeleri için siyasi ve ticari bir ortak olacak” dedi.

"KÖRFEZ ÜLKELERİ İSTİKRAR İÇİN ÇALIŞIYOR"

“40 yıllık yükün perdesini kaldırmaya ve uygulamaya geçme günündeyiz” diyen el-Gabin, “İran'ın üzerindeki perdeyi sonsuza kadar kaldırmak… Bu bölgede barış ve kalkınma projesi başlayacak” dedi. “Körfez ülkelerinin stratejik düşüncesi ve siyasi-sosyal bünyesi sağlamdır ve istikrar için çalışmaktadır” diyen el-Gabin, İsrail'in de Arap bölgesi dışında yaşayamacağının bilincinde olduğunu öne sürerek “İsrail'in fikirleri var ve barışın stratejik bir seçenek olduğu noktasındalar.” diye konuştu.

Suudi gazeteciye açıklamalarının ardından Arap kamuoyundan çok sayıda tepki geldi.

Haber Ara